Δύο Δωδεκανήσιοι σε θέσεις «κλειδιά» της κυβερνητικής μηχανής

Δύο Δωδεκανήσιοι βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά της κυβερνητικής μηχανής. Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Εμίρη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος κατάγεται από την Κάσο και τον κ. Παναγιώτη Μίχαλο γενικό γραμματέα διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος κατάγεται από τα Νικκιά Νισύρου.

    Γιάννης Εμίρης thumb_640Ο κ. Γιάννης Εμίρης (που αναμένεται μάλιστα στη Ρόδο για μια σειρά θέματα που αφορούν την περιοχή μας ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου κ. Κουσουρνά) είναι ο πρώτος γιος του Μηνά και της Βαγγελίτσας Εμίρη. Γεννήθηκε το 1963 και είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accoutants).

    Ο Γιάννης Εμίρης είναι επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του ομίλου Alpha Bank και μέλος του δ.σ. τις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures.

    Εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Αlpha Finance και εν συνεχεία ως διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank. Στον ρόλο αυτό ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων.

     Επίσης έχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης έχει εργαστεί ως ελεγκτής στις εταιρείες Price Waterhouse στη Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Παν. Μίχαλος 8540Ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος είναι γιος του Γιώργου Μίχαλου, μεταπολεμικού μετανάστη στη Ν. Υόρκη, ο Παναγιώτης σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αμερική και πριν από πολλά χρόνια έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου διευθύνει διεθνές γραφείο οικονομικών συμβουλών και εκτιμήσεων.

     Είναι τακτικό επισκέπτης της Νισύρου, όπου διατηρεί ανακαινισμένο το πατρικό του σπίτι στα Νικκιά στο οποίο φιλοξενήθηκαν επανειλημμένα πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα.

     Ο Παν. Μίχαλος είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο-ξεναγό Χριστίνα Καραντάνη και έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι το οποίο βάπτισαν στο Μοναστήρι της Κυράς.

 

Πηγή: Ροδιακή, Ημερομηνία: 18-11-2012 /12:45

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.