Μεταφυσικά Μυστήρια στη Σαχάρα και την έρημο της Ιουδαίας

kkk

Στιγμιότυπο από την ομιλία του δημοσιογράφου κ. Γ. Βαξεβανίδη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Α.Ε. Φωτογραφίες: Μιχ. Κ. Σκουλιός

Οι θρύλοι και οι δοξασίες που σχετίζονται με τις ερήμους και ιδιαίτερα εκείνων της Σαχάρας και της Ιουδαίας, αποτέλεσαν το θέμα ομιλίας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Βαξεβανίδη στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων χθες βράδυ, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μ. Κωβαίος παρουσιάζει τον κ. Γ. Βαξεβανίδη

Ο κ. Μ. Κωβαίος παρουσιάζει τον κ. Γ. Βαξεβανίδη

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα παραφυσικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στη διαδρομή των χιλιετιών και αφορούν στην έρημο, στις επιστημονικές παραδοχές και προχώρησε στις ερμηνείες των σχετικών γεγονότων, μύθων και των συμβολισμών που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί.

Ειδικότερα η ομιλία εστιάσθηκε στην έρημο Τάκλα Μαχάν της Κίνας και τις δοξασίες για τους Νεφελίμ, τους αγγέλους που ξέπεσαν και  της επιρροής της Σαχάρας και της ερήμου της Ιουδαίας στις θρησκευτικές παραδόσεις των μονοθεϊστικών θρησκειών -και όχι μόνον- από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας. 

δδδδ

Η κ. Κρυστάλλω Τρίμη πρόεδρος του ΣΑΕ τη στιγμή της απονομής τιμητικού διπλώματος στον κ. Γ. Βαξεβανίδη.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο μορφωτικός ακόλουθος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και πλήθος κόσμου από την .παροικία της Αθήνας.

Τον καταξιωμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Βαξεβανίδη παρουσίασε στο κοινό ο έφορος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σ.Α.Ε. κ. Μιχάλης Κωβαίος.

 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.