65 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα

Στι

Αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π και τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες Παρασκευή 1η Μαρτίου, το βράδυ, η προγραμματισμένη κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς που είχε θέμα της, «65 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα».

kkkk

Δωδεκανήσιοι συμπατριώτες και μέλη του ΣΑΕ στην εκδήλωση με θέμα «65 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα».

Τους Δωδεκανήσιους συμπατριώτες και μέλη του Συνδέσμου στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου, υποδέχτηκε ο έφορος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Μιχάλης Κωβαίος. Κατόπιν έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α – Π  κ. Γιάννη Φραγκούλη και ακολούθησε η προβολή ολιγόλεπτης ταινίας-βίντεο με το «Χρονικό της Ενσωμάτωσης» από την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος». Ντοκιμαντέρ βασισμένο αποκλειστικά σε ντοκουμέντα πραγματικά της εποχής εκείνης.

Για τα 65 Χρόνια της Ενσωμάτωσης με την Ελλάδα, μίλησαν η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φωτεινή Πασαρτζή και ο καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Α. Αλεξιάδης.

Ακολούθησαν σύντομες αναφορές από τους καθηγητές κ.κ. Ευθύμιο Σουλογιάννη, Κασιμάτη και Βαρουφάκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον «Ύμνο των Δωδεκανήσων» και άλλα δωδεκανησιακά τραγούδια από την κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου (Καστελόριζο).

 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.