Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στην Κάρπαθο

Την Κάρπαθο επισκέφθηκε το τριήμερο 8-10 Μαρτίου κλιμάκιο του Τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνη Χατζηιωάνου, την Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας, γεωπόνο Δήμητρα Παπανικόλα, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, γεωπόνο Νίκο Ταταράκη, την γραμματέα του Προγράμματος Κατάρτισης Αγροτών Αναστασία Διακομανώλη, τον ειδικό του Marketing, οικονομολόγο Λάζαρο Βόλα και την ειδικό στην επιχειρηματικότητα, οικονομολόγο Λίνα Φιλιππάκη.

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου, συναντήθηκαν στο γραφείο της Π.Ε. Καρπάθου (Επαρχείο) με εκπροσώπους του συλλόγου αλιέων Καρπάθου για τα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς της περιοχής παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Γιάννη Παραγυιού, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Κ.Ο.Π.Α.Π. Γιώργου Χατζηκουτσού, του Λιμενάρχη Καρπάθου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και των υπηρεσιακών στελεχών του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου, Μανόλη Κρητσιώτη (γεωπόνου ), Νίκου Σπανού (εθελοντή κτηνίατρου) και της κτηνιάτρου της ΠΕ Σταυρούλας Χατζηνικολάου.

Το  Σάββατο 9 Μαρτίου το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου το κλιμάκιο μετέβη στο Διαφάνι, συνοδευόμενο από το Δήμαρχο, τον κ.  Μιχάλη Ερωτόκριτο και τον Πρόεδρο του Κ.Ο.Π.Α.Π., όπου τους υποδέχθηκε ο Επίκουρος Δημάρχου Ολύμπου-Διαφανίου, κ. Nίκος Ορφανός, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ. Ηλίας Παπαηλία και κ. Ρούλα Παπαβασίλη, όπου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας, έγιναν εισηγήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 από τον γεωπόνο Νίκο Ταταράκη για τις νέες καλλιέργειες, όπως επίσης και από το Λάζαρο Βόλα και τη Λίνα Φιλιππάκη για Marketing και επιχειρηματικότητα του Πρωτογενή Τομέα. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Την ενημέρωση κάλυψε το Ράδιο «΄Ολυμπος 100.50 FM» με υπεύθυνο το Γιάννη Πρεάρη.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, το κλιμάκιο μετέβη στην Αρκάσα, στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας, όπου έγιναν εισηγήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 και από το γεωπόνο Νίκο Ταταράκη για νέες καλλιέργειες σε κατοίκους του χωριού.

Πηγή> Π. Ν. Αιγαίου – Π. Ε. Καρπάθου: 12-3-2013

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.