Ανάθεση καθηκόντων Ληξιάρχου Κάσου στη κ. Ιουλία Μ. Δασκαλάκη

Με απόφαση η οποία κοινοποιείται στο ΦΕΚ 421/25-2-2013 τεύχος Β΄ της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ορίζεται, αμισθί, από 31-1-2013 η ανάθεση καθηκόντων Ληξιάρχου στο Δήμο Κάσου στην κ. Ιουλία Μ. Δασκαλάκη.

Από ότι έγινε γνωστό στη διαδικτυακή εφημερίδα μας, η κ. Ιουλία Μ. Δασκαλάκη, στις 10 Απριλίου μετέβη στην Κάρπαθο όπου έγινε η ορκωμοσία της και ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντά της στο Δήμο του νησιού μας.

Η κ. Δασκαλάκη, ευσυνείδητη και πολύ πεπειραμένη διοικητική υπάλληλος, ήταν η μακροβιότερη υπάλληλος στο Δήμο μας μετά την Ενσωμάτωση. Είναι γνωστό στους πάντες, ότι από την ημέρα υποβολής της παραιτήσεώς της για συνταξιοδότηση, αντί να ασχοληθεί με την προσωπική της ζωή και την οικογένειά της, καθημερινά προσερχόταν στο Δήμο, και με μεγάλη ευχαρίστηση πρόσφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς.

Δεν ξέρουμε εάν στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν τέτοιοι ιδιώτες που προσφέρουν ακόμη και σήμερα τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο, δίχως να αμείβονται. Γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν την κ. Δασκαλάκη -και πρέπει η κ. Ιουλία να είναι η εξαίρεση του κανόνα- που αγαπούν και πονούν ακόμη τον τόπο τους και δεν επιθυμούν να τον αφήσουν να ρημάξει. Είναι λοιπόν προς τιμήν της που δέχτηκε έστω και χωρίς αμοιβή τα καθήκοντα αυτά, αλλά και προς όφελος του νησιού μας.

Η εν λόγω ανάθεση καθηκόντων Ληξιάρχου στο Δήμο μας έγινε, ύστερα από την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, λόγω ελλείψεως προσωπικού και μη προσλήψεως στο Δήμο διοικητικών υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ.

Ας ελπίσουμε σύντομα ότι θα λήξει η απαγόρευση των προσλήψεων στο Δημόσιο. Μέχρι τότε, πιστεύουμε να ενδιαφερθεί κανένα πατριωτάκι μας. Και αφού πετύχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και περάσει και από τις λοιπές διαδικασίες, θα ενταχθεί στο Δήμο μας.   

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.