Οικονομική Ημερίδα των Lions με ομιλητή τον Ιωάννη Μ. Εμίρη

Στιγμιότυπο από τους προσκεκλημένους στην οικονομική ημερίδα των lions

Στιγμιότυπο από τους προσκεκλημένους στην οικονομική ημερίδα των Lions

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή μελών των Lions, όπως επίσης και συμπατριωτών μας από την παροικία της Αθήνας και τον Πειραιά στην Οικονομική Ημερίδα που πραγματοποίησε χθες βράδυ 22 Απριλίου στην αίθουσα Κ. Παλαμάς του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, η Διεθνής Οργάνωσης Λεσχών Lions.

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος των επιστημονικών-οικονομικών διαλέξεων της Οργάνωσης υπό την αιγίδα της Κυβερνήτου L. κ. Πέννας Εμμανουήλ και με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π και του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων.

Από αριστερά L.Σπ. Σερεμίδης, ο ομιλητής Ι.Εμίρης, L.Πέννα Εμμανουήλ και L. Αιμίλιος Χρυσόπουλος

Από αριστερά L. Σπ. Σερεμίδης, ο ομιλητής Ι.Εμίρης, L.Πέννα Εμμανουήλ και L. Αιμίλιος Χρυσόπουλος

Τους προσκεκλημένους και τον ομιλητή καλωσόρισε ο Τελετάρχης Προηγ. Πρόεδρος του Συμβουλίου των Κυβερνητών  L. κ. Σπ. Σερεμίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυνε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Π.Θ. 117 ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ L. κ. Ντίνα Νικοπούλου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό και ενημέρωση για τον Διεθνή και Ελληνοκυπριακό Λαϊνισμό έκανε η Κυβερνήτης του Θ. 117Α Ν. Ελλάδος L. κ. Πέννα Εμμανουήλ.

Τέλος χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π κ. Ιωάννης Φραγκούλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων κ. Ιώαννης Ζαχαριάδης.

Τον ομιλητή της ημερίδας παρουσίασε στους προσκεκλημένους ο Προηγ. Κυβερνήτης L. κ. Aιμίλιος Χρυσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο βιογραφικό του συμπατριώτη μας, Ιωάννη Μ. Εμίρη.

Ποιός είναι ο Ιωάννης Μ. Εμίρης;

Η απονομή πλακέτας στπν Ι.Μ.Εμίρη από την L. Πέννα Εμμανουήλ

Η απονομή πλακέτας στον Ι.Μ.Εμίρη από την L. Πέννα Εμμανουήλ

Ο νέος διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικοποιήσεων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Γιάννης Εμίρης, έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1963. Είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accountant).

Είναι επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures. Εργάζεται στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Alpha Finance και εν συνεχεία ως Διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank. Στο ρόλο αυτό, ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Επίσης, έχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών, ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης εργασθεί ως ελεγκτής στις εταιρείες Price Waterhouse στην Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Η ομιλία του κ. Εμίρη είχε θέμα «Αποκρατικοποιήσεις-Πρόκληση Ανάπτυξης».

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Εμίρης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις  κυρίως από μέλη των Lions, τα οποία εξέφρασαν την γενικότερη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, τους επενδυτές, τα έσοδα, τις εκκινήσεις για αεροδρόμια και λιμάνια, τους διαγωνισμούς ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ κ.λπ.

Η ενδιαφέρουσα οικονομική εκδήλωση τέλειωσε με την απονομή στον κ. Ιωάννη Εμίρη, πλακέτας από την Κυβερνήτη L. κ. Πέννα Εμμανουήλ.  

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.