Σύντομες ειδήσεις από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π

Στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εστάλη στην εφημερίδα μας, η ενημέρωση έχει ως εξής:
-Στις 15 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη της Τότας Βαληνάκη, επιτίμου προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων, παρουσία μεγάλου πλήθους συμπατριωτών. 
-Στις  16 Απριλίου, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας στη Ρόδο, με την κ. Ειρήνη Σβύνου, υπεύθυνη για τα θέματα Πολιτισμού της Π.Ν.Α.
-Στις 17 Απριλίου, η Δωδεκανησιακή Μέλισσα οργάνωσε παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.
-Το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, η Ένωσης Καλυμνίων  πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή. 
-Την Δευτέρα 22 Απριλίου, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους LIONS και τον Σύλλογο Κασίων οργάνωσε ομιλία του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Εμίρη, συμβούλου του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ, στον χώρο του φιλολογικού συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
-Την Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Κοινωνικός Σύλλογος Συμαίων «ο Πανορμίτης» πραγματοποίησε την τελετή απονομής των Πανδωδεκανησιακών Βραβείων.
-Η  Ένωση Λερίων πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου ΔΣ και αναμένεται η γνωστοποίηση της σύνθεσής του. 
-Σχετικά με την αδυναμία σφαγής αιγοπροβάτων στα νησιά μας, εν όψει Πάσχα, προς το παρόν,  παραμένει η τη καλή είδηση της δυνατότητας διάθεσης αμνοεριφίων από την Αστυπάλαια στην παροικία μας. Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν και μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας.
-Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εργασίες καταγραφής και εκκαθάρισης του Αρχείου της Δωδεκανησιακής Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Εταιρείας Καρπαθιακών Μελετών, με την αμέριστη συμπαράσταση του πρόεδρου της Δ.Ι.Λ.Ε. καθηγητή κ. Μανώλη Κωνσταντινίδη και των μελών του ΔΣ της εταιρείας. Το σύνολο του Αρχείου βρίσκεται στη Δωδεκανησιακή μας Εστία και θα ακολουθήσει η περαιτέρω αξιοποίησή του.
 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ: Η Ομοσπονδία μας, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας πολιτιστικών συνεργασιών, αποφάσισε την αποστολή επιστολής σε δύο από τις πόλεις της Ν. Ιταλίας, που διακρίθηκαν για τη στήριξή τους στη χώρα μας, από τις πρώτες μέρες της κρίσης, που βιώνουμε. Συνημμένα έχουμε την μεταφρασμένη επιστολή και πληροφορίες, υπάρχουν στις ιστοσελίδες: http://www.comune.cava-de-tirreni.sa.it/, http://www.comune.baronissi.sa.it/

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η ταμίας κ. Διονυσία Υψηλάντη ανέφερε ότι εκκρεμεί η ενίσχυση της Ομοσπονδίας μας, τόσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όσο και από την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Το σημερινό υπόλοιπο ποσό του ταμείου μας είναι περί τα 2.500€.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τον Δήμο του Πειραιά, η 3η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ θα πραγματοποιηθεί στο Πασσαλιμάνι, στο τετραήμερο 7/6-10/6. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπατριώτες, φυσικά πρόσωπα και φορείς, να επικοινωνήσουν, με την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συμμετοχή μας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ: Ο Πρόεδρος κ. Φραγκούλης, αναφέρθηκε στην επιστολή που έλαβε από τον συμπατριώτη μας  κ. Μανώλη Κακομανώλη, ιδρυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΟ ΚΑΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», τονίζοντας  για άλλη μια φορά, τη βούληση της Ομοσπονδίας μας για την  με κάθε δυνατό τρόπο συνδρομή της,  στην ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων. Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Κακομανώλης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Στα προσεχή σχέδια της ομάδας μας για οικονομική ενίσχυση ενόψει της συμμετοχής μας στο Ανεξάρτητο Πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο, έχουμε τα εξής πλάνα:-Διάθεση κουπονιών-λαχείων, με παράλληλη κλήρωση δώρων. -Δημιουργία ετήσιας «κάρτας μέλους»,  η οποία θα έχει ένα χαμηλό κόστος. Περιμένουμε τις πιθανές ιδέες ή και συμβουλές τόσο προσωπικά από εσένα, όσο και από την Ομοσπονδία ή το Σύλλογο».

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Στις ήδη σοβαρές εκκρεμότητες που έχουμε καταγράψει ως Ομοσπονδία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με διάφορους τρόπους, όπως η πραγματοποίηση αιμοδοσίας και η  συγκέντρωση φαρμάκων στην παροικία μας,  δυστυχώς, προστέθηκαν ακόμη δύο: α΄) Άρχισε ξανά η απαράδεκτη «περιφορά» των αγροτικών ιατρών μεταξύ των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Η αρχή έγινε από την Κάσο, από το ΠΠΙ της οποίας έφυγε η ιατρός για το Καστελλόριζο!!!! Για όσους έχουν ακόμη μνήμη, τους προτείνουμε να ανατρέξουν στο καλοκαίρι του 2007, πριν δηλαδή την κρίση, όπου «κάποιοι» ενοχλήθηκαν, όταν διαμαρτυρηθήκαμε με το γνωστό διαφημιστικό σύνθημα «ΦΥΓΕ ΕΣΥ…ΕΛΑ ΕΣΥ» στην τότε περιφορά ιατρών μεταξύ Χάλκης, Κάσου και  Καστελλορίζου…β’) Εκκρεμεί η ηλεκτρονική καταγραφή του ιστορικού των μονίμων κατοίκων ανά νησί. Κατά διαστήματα, ειδικά στα μικρότερα νησιά, γίνονται επισκέψεις κλιμακίων ιατρών (ΠΕΠΑΓΝΗ, Ανοικτή Αγκαλιά, Γιατροί του Αιγαίου, Δελφίνι Αγάπης και Ελπίδας, κλπ). Επειδή το θέμα είναι σοβαρότατο, θα πρέπει να το εξετάσουμε  διεξοδικά, αλλά προς το παρόν αρκούμαστε στη διατύπωση δύο βασικών αποριών:

Έχουν διατεθεί Ευρωπαϊκά κονδύλια στο Νοσοκομείο Ρόδου για την εν λόγω μηχανογράφηση και εάν ναι έχει γίνει καμία ενέργεια;

-Υπάρχει οδηγία του Υπουργείου Υγείας για χρήση ενός και μοναδικού λογισμικού από τους υπολογιστές κάθε Νοσηλευτικής Μονάδας, ώστε να υπάρχει συμβατότητα και δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό κάθε ασθενούς από κάθε νησί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας;

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.