Η ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στην Κάσο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ. 6972264011 / FAX: 210-3332838
Email: yianfrag@otenet.gr, omospo12@otenet.gr

 DSC_3776

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Θέμα: Διεξαγωγή ημερίδας για την Κοινωνική Οικονομία στην Κάσο

 

Με τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία  στην Κάσο, στις 25 Ιουλίου. Η απόφαση για την πραγματοποίησή της ήταν έκτακτη, αφού έγινε με επιτυχία η εκμετάλλευση του γεγονότος, ότι προηγήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση στο Διαφάνι Καρπάθου στις 24/7, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής προσκεκλημένων, με το λιγότερο δυνατό κόστος  και χρόνο. Για την άμεση ανταπόκρισή τους, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στους δύο κύριους ομιλητές της ημερίδας,

-Τον κ. Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και  Περιφερειακού Συμβούλου Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ.

-Την κ. Ελευθερία Φτακλάκη, αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νοτίου Αιγαίου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΕΡΙΚΟ» του Αρβανιτοχωρίου. Ο φιλόξενος χώρος του οποίου, μας παραχωρήθηκε για μια ακόμη φορά, με συμμετοχή αρκετών συμπατριωτών μας, αλλά με μικρή συμμετοχή εκπροσώπων της νεολαίας μας, γεγονός που είναι σίγουρα ανησυχητικό για το μέλλον του νησιού μας. Έγινε ειδική μνεία στην επιστολή του προέδρου της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας-Πειραιά κ. Βαγγέλη Ηλιάδη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, άρχισε με μια εθιμοτυπική επίσκεψη της κ. Φτακλάκη  στο Δήμο Κάσου, όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Δ. Ερωτόκριτου, του  Αντιδημάρχου κ Γ. Κουριαντάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ασπρά, έγινε μια συζήτηση-αλληλοενημέρωση στα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν την Κάσο. Αντίστοιχη συζήτηση έγινε και με τον Ευρωβουλευτή  κ. Ν. Χρυσόγελο, αργότερα, λόγω άφιξής του στο νησί, το απόγευμα.   

Επιστολή του προέδρου της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας-Πειραιά

Συγχαρητήρια για την αρχική σας πρωτοβουλία την οποία με χαρά βλέπουμε να συνεχίζεται.
Εκ μέρους της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας-Πειραιά, χαιρετίζουμε αυτήν τη συνάντηση και προσβλέπουμε στη συνεργασία σε κάθε τομέα που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιμόρφωση επαγγελματιών της πρωτογενούς παραγωγής και την τοπική ανάπτυξη σε κάθε νησί μας.
Δυστυχώς δεν θα μπορέσει κάποιος από εμάς να βρεθεί στη συνάντησή σας, όμως θα είμαστε σε επικοινωνία.
Υποβάλλω μερικές προτάσεις για δράσεις της σχηματιζόμενης Κοινωνικής Εταιρίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν και σε επιμέρους συναντήσεις μας:
 
1. Δημιουργία Μητρώου νέων/ανέργων οι οποίοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις επιμέρους ανάγκες των δράσεων της Κ. Εταιρίας, έχοντας ένα εισόδημα.
2. Δημιουργία Δωδεκανησιακού Συσκευαστηρίου τοπικών προϊόντων υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων.
3.  Επιμόρφωση επαγγελματιών στα νησιά μας, σε θέματα πιστοποίησης των προϊόντων τους. Πιθανόν να μπορούσε να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε η Κ. Εταιρία να αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της πιστοποίησης αυτής.
4. Δημιουργία Μητρώου Επαγγελματιών, υπό τον έλεγχο της Κ. Εταιρίας, που παράγουν/εμπορεύονται τοπικά προϊόντα, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα συνεργασίας και προώθησης των προϊόντων.
5. Εξασφάλιση προνομιακής τιμής διακίνησης των προϊόντων, μέσω των Ναυτιλιακών Εταιριών που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα.
6. Συμβολή όλων των παροικιακών σωματείων και ενώσεων της Αθήνας (οικονομικά αλλά και με διάθεση ανθρώπινου δυναμικού) στη λειτουργία του εκθετηρίου/πωλητηρίου προϊόντων, στον Πειραιά ή στην Αθήνα.
 
Στη διάθεσή σας
Ο πρόεδρος της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά
Βαγγέλης Ηλιάδης

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.