Παρουσιάστηκε στην Κάρπαθο το βιβλίο της Μαρίας Ι. Χαλκιά, «Παράλληλες σκέψεις»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                             
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Κάρπαθος: 22-08-2013,  Αρ. Πρωτ. : 1324

Προς: τα ΜΜΕ Δωδεκανήσου  

Θέμα: παρουσίαση βιβλίου «Παράλληλες σκέψεις»

vivlioxalkiaΤο τμήμα πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου που εκπροσωπείται από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 και ώρα 20:00 στο Μέγαρο Όθους παρουσίασε το βιβλίο της συγγραφέως, Μαρίας Ι. Χαλκιά με τίτλο, «Παράλληλες σκέψεις…». 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος με έναν συγκινητικό λόγο για το άτομο της συγγραφέως, που στο πρόσωπο της, όπως χαρακτηριστικά είπε, «βλέπει» όλους τους νέους που θέλουν να «ανοίξουν τα φτερά τους» και το νησί μας δεν τους το επιτρέπει για ποικίλους λόγους.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Νίκος Σπανός, ιατρός, ενώ, χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Όθους κ. Κωστής Μαντινάος, ο οποίος ήταν και δάσκαλος της Μαρίας Ι. Χαλκιά στο Δημοτικό, και ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Μ.  Μελάς και πρόεδρος των Καρπαθιακών Μελετών.

Για το βιβλίο «Παράλληλες σκέψεις…» εκτός από την ίδια τη συγγραφέα Μαρία Ι. Χαλκιά, μίλησε η κ. Μαριγούλα Κρητσιώτη, ερευνήτρια παραδοσιακών ηθών της Καρπάθου και συγγραφέας, η οποία έκανε την επιστημονική ανάλυση του βιβλίου. Ενώ ο πατήρ Καλλίνικος Μαυρολέων έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση μιλώντας με εναλλακτικό λόγο για το βιβλίο.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Καλλιόπη Γ. Σισαμή.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αφού πριν από τις ομιλίες ο Γρηγόρης Χατζηαντωνίου, φοιτητής Πολυτεχνείου Πάτρας, τραγούδησε στίχους πάνω στους οποίους ήταν βασισμένο το concept της βραδιάς. Επίσης ο Γρηγόρης «ένδυσε» μουσικά το τελευταίο μέρος της βραδιάς με πολλά αγαπημένα και νοσταλγικά τραγούδια. Επίσης, δόθηκαν τιμητικά, δωρεάν αντίτυπα από τη συγγραφέα στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου Όθους, «Εργασία και Χαρά» που παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κωστέτσος. Ένα αντίτυπο δόθηκε και στη βιβλιοθήκη του Λυκείου Απερίου Καρπάθου, το οποίο παρέλαβε ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης, φιλόλογος-καθηγητής, κ. Μηνάς Βλάχος. Τέλος στην εκδήλωση για το βιβλίο προβλήθηκε μουσικό βίντεο, slideshow, με φωτογραφίες από τις παρουσιάσεις που έχει κάνει η συγγραφέας σε Αθήνα και Πειραιά.   

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.