Δεν αντέχουμε άλλους φόρους φωνάζει ο κόσμος, ενώ αυτοί θέλουν το ακατόρθωτο… «να βγάλoυν από τη μύγα ξύγκι!»

Φ.Α.Π. – Όπως Φάπα – Γράφει ο Προκρούστης 

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας

Η ευρεσιτεχνίας αυτής της Κυβέρνησης να ανακαλύπτει από το πουθενά το τι και πόσο θα το φορολογήσει δεν έχει προηγούμενο, σίγουρα διεκδικεί χωρίς ανταγωνιστή το Ρεκόρ Γκίνες.

Από τη μια ανακοινώνουν με στόμφο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα και από την άλλη ανακοινώνουν τη φορολόγηση των Αγροτεμαχίων, σπιτιών και Οικοπέδων με αντικειμενικό στόχο σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τους την είσπραξη 4,2 δις, πόσο που αν αγαπάτε το Θεό σας αγγίζει το 2,5 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Ο Φόρος της Ακίνητης Περιουσίας θεσμοθετήθηκε στη λογική φορολόγησης της Υπεραξίας που αποκτούν τα ακίνητα με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας.

Είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής και δεν θα υπήρχαν αντιρρήσεις για αυτό το νέο και άδικο και ανερμάτιστο χαράτσι αν αυτή η περιουσία αποκτούσε υπεραξία, σήμερα όμως συμβαίνει το αντίθετο, μέρα με τη μέρα χάνει την αξία της. Καλείται ο ιδιοκτήτης να πληρώσει τη ζημιά που έχει και όχι το κέρδος από την επένδυση που είχε κάνει ή με ίδια Κεφάλαια ή με Δάνεια Τραπεζών.

Επί πλέον του ζητούν να πληρώσει φόρο για χωράφια ή που κληρονόμησε ή που αγόρασε και δεν του αποδίδουν τίποτα σε μια περίοδο που τα συνολικά  έσοδα του δεν καλύπτουν βασικές βιοτικές ανάγκες.

Οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών με την υψηλή καθοδήγηση του ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ντουέτου κάνουν ασκήσεις στο χαρτί με πολύπλοκους υπολογισμούς όχι στη λογική του ποιες αντοχές έχουν οι Πολίτες και η Οικονομία άλλα πόσα τους λείπουν για να πανηγυρίσουν την επίτευξη Πρωτογενούς Πλεονάσματος στα χαρτιά.

Σαν ένδειξη της ευαισθησίας και της αγωνίας τους, αυτό το υπέροχο ντουέτο που μας Κυβερνά, μας ανακοίνωσε ότι συναντήθηκαν, συζήτησαν, συμφωνήσαν και έδωσαν κατευθύνσεις και εντολές στον Υπουργό Οικονομικών ότι το πλαφόν των εισπράξεων από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας λόγω της δύσκολης Οικονομικής συγκυρίας δεν πρέπει να είναι 4,2 δις άλλα 3,2 δις.

Δεν υπάρχει καμία λογική στη συμπεριφορά, στη λειτουργία και το είδος των αποφάσεων που παίρνουν, αντί να σκύψουν το κεφάλι και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσει η πραγματική Οικονομία να ορθοποδήσει το μόνο που τους ενδιαφέρει όπως δείχνει η συμπεριφορά τους είναι  να ζουν τη δική τους  «εικονική πραγματικότητα».

Η εμμονή στην αδιέξοδη φοροεισπρακτική τακτική είναι ο βέβαιος δρόμος που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.

Διογκώνουν καθημερινά στα χαρτιά, εν γνώσει τους ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης τα φορολογικά έσοδα και δίνουν το δικαίωμα στον οποίο καλόπιστο η κακόπιστο επικριτή να μας χαρακτηρίζει σαν Λαό τεμπέληδες και Φοροφυγάδες.

Το σχοινί έχει κοντύνει επικίνδυνα, η Κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της, τα όσα συμβαίνουν γύρω τους αδυνατούν να τα ερμηνεύσουν ή δεν θέλουν, η αλλαγή πλεύσης δεν είναι μόνο επιθυμητή άλλα επιτακτική ανάγκη.

ΠΗΓΗ>ΓΝΩΜΗ> verena:28/09/2013-08:50

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.