Κίνδυνος κατασχέσεων για ένα εκατ. πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Πρόκειται για ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Αν δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους έως τις 31 Ιανουαρίου – Αναλυτικό ρεπορτάζ του newmoney

Απλήρωτο στην εφορία άφησαν περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες το χαράτσι ακινήτων του 2012 ενώ 95.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Στο σύνολό τους πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και αν δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους έως τις 31 Ιανουαρίου σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Ήδη η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε και απέστειλε ηλεκτρονικά σε καθέναν από τους ιδιοκτήτες αυτούς ειδοποιήσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΕΤΗΔΕ. Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα TAXISNET, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp (επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου)

Τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί μόνο για το χαράτσι ακινήτων αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ ενώ τουλάχιστον ενδιαφέρον μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι όσοι άφησαν βερεσέ την οφειλή τους θα κληθούν τώρα να την πληρώσουν χωρίς πρόστιμο αλλά και χωρίς την παραμικρή προσαύξηση.

Δεδομένου ότι την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ είχε αναλάβει η ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών της, η οφειλή που έμεινε απλήρωτη για το 2012 βεβαιώθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2014 στην Εφορία. Επομένως, μόνο αν οι υπόχρεοι αφήσουν να περάσει και η προθεσμία της 31 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να επιβαρύνονται με τόκο και πρόστιμο και θα κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

Οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι σε σύνολο 7,5 εκατομμυρίων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, το χαράτσι για 1,645 εκατομμύρια παροχές το 2012 είτε έμεινε από την αρχή απλήρωτο είτε πληρώθηκαν μερικές δόσεις και στη συνέχεια οι φορολογούμενοι γύρισαν την πλάτη στην Εφορία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Πηγή>PROTOTHEMA-Οικονομία: Ο9/01/2014-09:51

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.