Η Θεατρική Ομάδα Καρπάθου (ΘΟΚ) έδωσε παράσταση στην ιστορική Όλυμπο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                    
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ                                   
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ                           
ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)  

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ (Θ.Ο.Κ.) ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΛΥΜΠΟ

 

ΘΟΚΗ Θεατρική Ομάδα Καρπάθου

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου ε. έ. η Θεατρική Ομάδα Καρπάθου (Θ.Ο.Κ.) έδωσε μιαν απολύτως επιτυχημένη παράσταση στο χώρο του Κοινοτικού Μεγάρου Ολύμπου με το έργο «Πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Ηλία Παπαγιάννη, για τους ακρίτες κατοίκους των χωριών Όλυμπος και Διαφάνι του νησιού. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεγονός που επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο την ανάγκη του για ποιοτική ψυχαγωγία ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές εποχές.

Η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε με την υποβολή έγγραφου αιτήματος του Προέδρου του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη, ήδη από τον Νοέμβριο του 2013, στον Καρπαθιακό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) με το οποίο ζητούσε την οικονομική και οργανωτική υποστήριξη της πραγματοποίησης της εν λόγω παράστασης.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια επαναλειτουργίας του Π.ΟΡ.Ο.Κ. στο πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, γεγονός που εμποδίζει προς το παρόν την από τη νομοθεσία προβλεπόμενη αυτοτελή δράση του. Την οργανωτική ευθύνη του εγχειρήματος είχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Καρπαθιακού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (Κ.Ο.Π.Α.Π.) Γιώργος Μιχ. Χατζηκουτσός, ενώ την πρόθυμη υποστήριξή τους πρόσφεραν και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.).

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι συστηματικές προσπάθειες για την επανεκκίνηση του Π.ΟΡ.Ο.Κ. στη βάση των νέων αυτοδιοικητικών δεδομένων και η εκτίμηση είναι ότι όλες οι προαπαιτούμενες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την από το χρονικό αυτό σημείο και μετά αυτοδύναμη λειτουργία του φορέα και την υλοποίηση των πολυποίκιλων προγραμματισμένων για το 2014 εκδηλώσεών του. 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.