Ο Ιερός Τόπος, η αγκαλιά της μάνας

Συγκλονιστικό! Ο ιερός τόπος που συμβολίζει την φρίκη του πολέμου.

Aγκαλιά της μάναςΤη φωτογραφία με το κειμενάκι ανέβασε το Σαββατοκύριακο στο λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου:

Ένα κοριτσάκι που ζωγράφισε με κιμωλία τη νεκρή στον πόλεμο μητέρα της και στη συνέχεια μπήκε μέσα στη ζωγραφιά για να απολαύσει την αγκαλιά της.

Η φωτογραφία, που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας, απεικονίζει ένα κοριτσάκι το οποίο έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο και οι κοινωνικές υπηρεσίες το έστειλαν στο ορφανοτροφείο για να μπορέσει να επιβιώσει.

Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη. Η μικρή ζητούσε συνεχώς τη μητέρα της, αρνιόταν να φάει, να κοιμηθεί, ή να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά. Μέχρι που κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του ιδρύματος τη βρήκαν στην αυλή ξαπλωμένη κι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι η μικρή είχε πάρει μια κιμωλία, ζωγράφισε στο τσιμέντο της αυλής του ορφανοτροφείου τη μητέρα της, και μετά μπήκε μέσα στη ζωγραφιά και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της, όπως όταν ήταν έμβρυο. Έβγαλε μάλιστα τα παπουτσάκια της και τα άφησε έξω από τη ζωγραφιά για να μην πατήσει αυτό που θεωρούσε ιερό, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη είναι ο πιο ιερός μας τόπος. 

Την είδηση μαζί με τη φωτογραφία, μου την έστειλε ο καλός μου φίλος, ο Γιώργος Ρ… Προσθέτω το αιχμηρό σχόλιό του:

«Κατά τα άλλα, μου γράφει, ο «Πανάγαθος και Παντοδύναμος ΘΕΟΣ», δίνει δύναμη και μακροημέρευση σε αυτούς που προξενούν τους πολέμους προσπαθώντας οι δύσμοιροι να αυξάνουν τα δισεκατομμύρια τους !…

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Μια φωτογραφία, μια ιστορία..., Πρόλογος. Bookmark the permalink.