Αλαλούμ για μια ακόμη φορά με το taxisnet! Φορολογούμενοι που κάλυψαν τις οφειλές τους εμφανίζονται να χρωστούν- Καθησυχαστικός ο γ.γ. δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης ο οποίος διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί εντός ολίγων ημερών

Χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευσαν στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιανουαρίου να πληρώσουν από το χαράτσι του 2012 και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης έως απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του παρελθόντος και δόσεις φόρου εισοδήματος.

Τα έσοδα του προϋπολογισμού πήραν βαθιά ανάσα τον Ιανουάριο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζοντας ένα χεράκι στην ενίσχυση του πρωτογενούς πλεονάσματος, από την άλλη όμως χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν πάρει βαθιά…κρυάδα.

Κι αυτό γιατί τσεκάροντας στο προφίλ τους στο taxisnet διαπιστώνουν πως παρ’ ότι εξόφλησαν εγκαίρως τις οφειλές τους, εμφανίζονται ακόμα να χρωστούν. Έτσι, στην απλούστερη περίπτωση ανησυχούν για τυχόν προσαυξήσεις ή απώλεια ρυθμίσεων στη χειρότερη αν θέλουν επειγόντως να εκδώσουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας δεν μπορούν λόγω …ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράλληλα καταγράφονται φαινόμενα όπου σε δύο ενεργές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών του ίδιου φορολογούμενου οι οποίες εξοφλούνται μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, η πρώτη έχει εξοφληθεί κανονικά και η δεύτερη δείχνει να είναι εκπρόθεσμη.

Το πρόβλημα ξεκινά από τις τεχνικές διαδικασίες μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα taxis και εκδηλώνεται με αδυναμία του συστήματος να καταχωρίσει εμπρόθεσμες πληρωμές φόρων.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι ενήμερο για τα προβλήματα και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρης εμφανίζεται καθησυχαστικός. Κανένας , όπως διαβεβαιώνει δεν θα χάσει ρυθμίσεις εφόσον έχει πληρώσει, κανένας δεν θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις και το πρόβλημα θα διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν εξοφλήσει τους φόρους τους και εμφανίζεται στην προσωπική τους σελίδα στο taxis ότι εξακολουθούν να χρωστούν, είναι σαφές πως δεν μπορούν να εκδώσουν μέσω taxisnet φορολογική ενημερότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθούν στις Δ.Ο.Υ για έκδοση σημειώματος φορολογικής ενημερότητας με τον κλασικό παλαιό χειρόγραφο τρόπο.

 Πηγή>ΤΟ ΒΗΜΑ-Οικονομία: 5-2-2014/08:30

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.