Μονάδες του ΕΚΑΒ σε Κάλυμνο, Λέρο, Κάρπαθο

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

  Αθήνα, 25 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μονάδες του ΕΚΑΒ σε Κάλυμνο, Λέρο, Κάρπαθο

 Συνεδρίασε υπό την προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα τη λειτουργία του ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε διαφοροποίηση και ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά, δεδομένου ότι πέραν των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, υπάρχει και συνταγματική δέσμευση επ’ αυτού. Πρότεινε συγκεκριμένα να εγκατασταθούν μονάδες του ΕΚΑΒ σε όλα τα μεγάλα και τουριστικά νησιά και μάλιστα κατά προτεραιότητα στα νησιά των οποίων οι δήμαρχοι το έχουν ζητήσει από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το Υπουργείο Υγείας,  εκπροσωπούμενο από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοίνωσε την άμεση εγκατάσταση μονάδων του ΕΚΑΒ σε Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο. Σε επιμονή δε του Προέδρου ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η Πάτμος, της οποίας ο Δήμαρχός το έχει ζητήσει επίσης, η απάντηση ήταν ότι θα επανεξεταστεί το θέμα από το Υπουργείο, δεδομένου ότι τέθηκαν σε προτεραιότητα τα νησιά που διαθέτουν νοσοκομεία (στην Κάρπαθο το νοσοκομείο είναι υπό προκήρυξη) και εν συνεχεία θα εξετασθεί το θέμα των υπολοίπων νησιών.

Όσον αφορά τα θέματα του ΕΚΑΒ που αφορούν τη Ρόδο, ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Δ. Παπαγιαννίδης δήλωσε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Δήμου Ρόδο και ειδικότερα για την Έμπωνα και τη Νότια Ρόδο.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.