ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ

Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από την Τρίτη 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, για βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ αλλα και για αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ.

«Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν:

• Πιστοποιητικά Δημοτολογίου για βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, γέννησης, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
• Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
• Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ και
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

 Πηγή>ΕΘΝΟΣ,gr : 21-5-2014

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.