Δεν σχετίζεται με τα χημικά τη Συρίας η απαγόρευση αλιείας στην Κρήτη σύμφωνα με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν την απαγόρευση αλιείας στην Κρήτη να έχει άμεση σχέση με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαιώνει ότι η απόφαση έχει στόχο την προστασία των αποθεμάτων ψαριών.

«Η άδεια αλιείας στα διεθνή ύδατα δινόταν μέχρι φέτος από τις Περιφέρειες και είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα έλλειψης συντονισμού, με αποτέλεσμα κάποιες Περιφέρειες να δίνουν άδειες και κάποιες όχι. Για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων οι άδειες αλιείας για τα διεθνή ύδατα εκδίδονται πλέον κεντρικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με γνώμονα την ισονομία και τη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων» αναφέρει το υπουργείο.

«Η χώρα μας σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας και σε καμία περίπτωση δεν θα έθετε σε κίνδυνο την αειφορία και τη βιώσιμη διαχείριση, τόσο του περιβάλλοντος και των ιχθυαποθεμάτων, όσο και του επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων και του Τουρισμού. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα εκθέτουν τη χώρα μας και είναι τελείως αβάσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απόφαση περιλαμβάνει απαγορευτικές διατάξεις που αφορούν στην αλιεία με τράτα βυθού για το προσεχές διάστημα.

Κρήτη αλιεία χημικά Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πηγή>ΤΑ ΝΕΑ: 30/05/2014-16:48

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.