Η παρουσίαση του βιβλίου «Προς Ανατολάς» του Μ. Κομνηνού στην Κάσο

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου "Προς Ανατολάς" στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κάσου

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου «Προς Ανατολάς» στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κάσου

cf80cf81cebfcf82-ceb1cebdceb1cf84cebfcebbceaccf82-1Στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο  Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Κάσου πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου βιβλίου «Προς Ανατολάς» του συμπατριώτη μας μηχανικού ναυπηγού Μίνου Κομνηνού.

Η παρουσίαση έγινε από τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Γιώργο Βαξεβανίδη στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων της Κάσου.

Από αριστερά ο κ. Γ. Βαξεβανίδης, η Φανή Παρλή και ο συγγραφέας Μ. Κομνηνός

Από αριστερά ο κ. Γ. Βαξεβανίδης, η Φανή Παρλή και ο συγγραφέας Μ. Κομνηνός

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Φανή Παρλή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή από τον συγγραφέα πενήντα διαφανειών από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τη Σρι Λάνκα, στις οποίες αναφέρεται το βιβλίο.

Όπως τονίσθηκε από τον παρουσιαστή, πρόκειται για  σύμμεικτη ταξιδιωτική λογοτεχνία, με ιστορικές αναδρομές, τεχνικές καταγραφές, προσωπικά βιώματα και ποικίλες αναφορές στους λαούς της Άπω Ανατολής.

Μέσα σ’ αυτό περιλαμβάνονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορικής διαδρομής κάθε χώρας. Και οι καταγραφές αποτελούν μια ιχνηλασία στους χώρους των θρησκειών, της πολιτικής, της φιλοσοφίας, της κουλτούρας και του τρόπου ζωής διαφορετικών λαών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Δήμαρχος Κάσου Δημήτρης  Ερωτόκριτος, η εψηφισμένη Δήμαρχος Μαρία Σορώτου-Τσανάκη και διακριμένοι παραθεριστές, δόθηκαν από το συγγραφέα δωρεάν βιβλία στους παριστάμενους.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.