Δεύτερη βλάβη σε τέσσερις μέρες για το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

ploio-vitsentzos_kornarosΔεύτερη βλάβη μέσα σε τρεις μέρες παρουσιάστηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας ΛΑΝΕ (θυγατρική της ΑΝΕΚ), καθώς το βράδυ της Τρίτης και ενώ βρισκόταν τρία ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά περίπου στις 9 το βράδυ με 127 επιβάτες για Μήλο-Θήρα-Ανάφη- Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο. Μετά την παρουσίαση της βλάβης ο πλοίαρχος ενημέρωσε ότι επιστρέφει και πάλι στον Πειραιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής και χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από τους ενδιαφερόμενους -ούτε καν το υπουργείο Ναυτιλίας- το «Βιτσέντζος Κορνάρος» βγήκε από το προγραμματισμένο δρομολόγιό του Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος Χανίων και στη θέση του μπήκε το «Άγιος Γεώργιος» της ναυτιλιακής εταιρείας «Ventouris Sea Lines», το οποίο στο μεταξύ έχει μετονομαστεί σε «Παναγία της Τήνου».

Αποτέλεσμα αυτής της αιφνιδιαστικής αλλαγής ήταν οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Κύθηρα για να ψηφίσουν, να μείνουν στο λιμάνι του Πειραιά για πέντε ολόκληρες ώρες, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και η έκτακτη επιθεώρηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε θέματα ασφάλειας.

Στο μεταξύ ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που είχε δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ κατέπλεε στο λιμάνι του Ηρακλείου έπαθε βλάβη (στρέβλωση) στον καταπέλτη.

Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Πηγή >efsyn.gr :27.01.2015- 23:19  

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος. Bookmark the permalink.