ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΜΠΕΠΕΙ Η ΚΑΣΟΣ – Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Βιντσέντζος Κορνάρος – ΝΕΟ VIDEO

KonrarΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΜΟΥΛΚΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους 277 επιβάτες του πλοίου Βιντσένζος Κορνάρος το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης στην Κάσο.  

Ρυμουλκό κατευθύνεται στην Κάσο από τη Σητεία για τη ρυμούλκυση του πλοίου. Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι όμως ευνοϊκές και εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει να φτάσει. Ενώ αρχικά αναμενόταν να φθάσει στις 5 το απόγευμα υπολογίζεται ότι το ρυμουλκό θα προσεγγίσει το νησί γύρω στις 9 το βράδυ. Δεν είναι βέβαια σίγουρο εάν ο καιρός θα επιτρέψει τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι. Στο μεταξύ υπάρχει ήδη μέριμνα για τη φιλοξενία και τη φροντίδα των επιβατών του πλοίου, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Μιλώντας στο drasisnews.gr η δήμαρχος του νησιού κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη δήλωσε με αφορμή το περιστατικό με το Βιντσένζος Κορνάρος ότι η Κάσος μένει μόνης της και αβοήθητη να αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

“Η αγωνία όλων μας από το βράδυ της Τετάρτης είναι μεγάλη. Ελπίζουμε να το επιτρέψει ο καιρό και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον προβλήτα του λιμανιού. Να πούμε επίσης ότι είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία και επαφή με τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου που ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Έχουμε βέβαια μεριμνήσει ήδη για τη φιλοξενία και την περίθαλψη των ανθρώπων με το που ολοκληρωθεί η επιχείρηση πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι.

Αυτό το περιστατικό έρχεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάσος ολομόναχη και αβοήθητη. Πριν 20 μέρες μείναμε χωρίς τρόφιμα επειδή το πλοίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι λόγω καιρού. Τώρα πάλι με την καθυστέρηση πρόσδεσης του πλοίου παρουσιάζονται ελλείψεις-βέβαια αυτό δεν είναι την παρούσα στιγμή το μεγάλο μας πρόβλημα.

Δεν γίνεται ένα νησί σαν την Κάσο να έχει πλοίο μία φορά τη βδομάδα. Ζητήσαμε επανειλημμένως να συνδεόμαστε καθημερινά με την Κρήτη που είναι κοντά μας. Δυστυχώς όμως οι εκάστοτε κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την Κάσο ως την εσχατιά, το τέλος της Ελλάδας. Δεν είναι έτσι όμως η Κάσος και το Αιγαίο είναι η αρχή της Ελλάδας και δυστυχώς με όλη αυτή την απαξιωτική αντιμετώπιση που χρόνια τώρα έχει το νησί από το κεντρικό κράτος, οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό”, είπε η κ. Τσανάκη.

Επίσης η δήμαρχος του νησιού δήλωσε ότι το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο το οποίο εγκαινίασε πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν έχει ρεύμα ενώ δεν έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού. Περιττό βέβαια να αναφερθεί ότι το νησί διαθέτει μόνο ένα παθολόγο…

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο δήμος της Κάσου είναι ο μοναδικός ή έστω από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που λειτουργεί με μόνο ένα υπάλληλο με τους δημοτικούς συμβούλους να προσφέρονται να βοηθούν για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δήμος.

Δείτε το VIDEO τη στιγμή της προσάραξης στο λιμάνι της Κάσου:

https://www.youtube.com/watch?v=ZO3r-WQv7Fg

Πηγή> Drasisnews.gr > 26-3-2015

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.