Έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star 2 προς Κάρπαθο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς Μ Μ Ε Δωδεκανήσου

Κάρπαθος: 31-03-2015   Αρ. Πρωτ.  331

ΘΕΜΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ BLUE STAR 2 ΠΡΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ.

Μετά από ενέργειες του Επάρχου Καρπάθου Κάσου Γιάννη Μηνατσή και του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα ο συμπατριώτης μας διευθύνων σύμβουλος της Βlue Star κ. Μιχάλης Σακέλης ανταποκρίθηκε στο αίτημα που του υποβλήθηκε για την εκτέλεση έκτακτου δρομολογίου του πλοίου Blue Star 2 από Ρόδο προς Κάρπαθο την Τετάρτη 1η Απριλίου.

Την πρόταση αυτή έκανε ο Έπαρχος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του στο Επαρχείο Καρπάθου και μετά την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ ότι το πλοίο Κορνάρος μετά την πρόσκρουσή του στα βράχια της Κάσου δε θα μπορούσε να εκτελέσει νέο δρομολόγιο λόγω βλάβης στο πηδάλιο του.

Τόσο ο Έπαρχος όσο και ο Βουλευτής προκειμένου να δωθεί λύση στο οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να εξυπηρετηθούν οι συμπατριώτες μας οι οποίοι έπρεπε να μετακινηθούν από τον Πειραιά και τη Ρόδο προς Κάρπαθο και από την Κάρπαθο προς τη Ρόδο και τον Πειραιά, αλλά και των φορτηγών αυτοκινήτων που έπρεπε να μετακινηθούν ανέλαβαν πρωτοβουλία και είχαν τακτική επικοινωνία τόσο με τον κ. Σακέλη όσο με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτο δρομολόγιο με πλοίο της Blue Star.

Μετά από απόφαση του κ. Σακέλη και έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας το Blue Star 2  θα αναχωρήσει από τον Πειραιά την Τρίτη 31-03-2015 στις 6μ.μ. και μετά την άφιξή του στη Ρόδο την Τετάρτη 01-04-2015  θα αναχωρήσει στις 10.30π.μ. για Κάρπαθο (Πηγάδια) όπου θα φτάσει στο λιμάνι της Καρπάθου στις 2μ.μ. και θα έχει άμεση αναχώρηση για επιστροφή στη Ρόδο.

Ο Έπαρχος Καρπάθου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον Βουλευτή Μάνο Κόνσολα, τον συμπατριώτη μας κ. Μιχάλη Σακέλη και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.

 ΤΟ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Όσο αφόρα το πλοίο Κορνάρος μετά το ατυχές περιστατικό της Κάσου αφού απέπλευσε από Κάσο μέσω Καρπάθου για Ρόδο αναχώρησε από Ρόδο προς Πειραιά χωρίς επιβάτες προκειμένου να ελεγχθεί και να επιδιορθωθούν οι βλάβες που υπέστη.

Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας το πλοίο θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες επισκευής του την Παρασκεύη 03-04-2015 και θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του Σαββάτου 04-04-2015 κανονικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ

Δεν είναι στις προθέσεις μου να αναφέρομαι στο παρελθόν, άλλα εξαιτίας των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορα μέσα για το συγκεκριμένο θέμα πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Υπουργείου αναγκάζομαι να δηλώσω με τη σειρά μου ότι αυτοί που επί τόσα χρόνια δεν μερίμνησαν να δώσουν την παραμικρή λύση στο τεράστιο πρόβλημα των θαλάσσιων συγκοινωνιών των δύο νησιών της Επαρχειακής μας ενότητας Καρπάθου και Κάσου δεν νομιμοποιούνται να εκδίδουν ανακοινώσεις και να προσπαθούν να οικειοποιηθούν τις προσπάθειες και τις ενέργειες άλλων, σπεκουλάροντας πάνω σε θέματα όπως αυτό που οι ίδιοι οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα.

Είναι εξάλλου κοινός τόπος ότι οι κακές ειδήσεις είναι κατά κανόνα «ορφανές», ενώ οι καλές έχουν πολλούς …πατεράδες!!!

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.