Στο τέλος της εβδομάδας ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Περιθώριο 40 ημερών θα έχουν οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος Ιουνίου

068EB7C40E30B11194641D04E7811139Προθεσμία περίπου 40 ημερών θα έχουν 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως το τέλος Ιουνίου, καθώς η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στο Taxis σχεδιάζεται να ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας.

Ο ακριβής χρόνος έναρξης υποβολής των δηλώσεων -Πέμπτη ή Παρασκευή-  εξαρτάται από τον χρόνο ψήφισης της τροπολογίας, με την οποία η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές στις ισχύουσες διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολογική μεταχείριση αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται ότι όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 2%.

Πάντως, και εφέτος το Ε1 θα ενσωματώνει «καινοτομίες». Οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν φέτος ότι η εφορία γνωρίζει εκ των προτέρων κάθε ευρώ που πλήρωσαν στις τράπεζες για τοκοχρεολυτικές δόσεις πάσης φύσεως δανείων. Οι σχετικοί κωδικοί θα είναι προσυμπληρωμένοι από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ, όπως συμβαίνει με τους τόκους καταθέσεων. Ο φορολογούμενοι ωστόσο θα πρέπει να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που έχουν προσυμπληρωθεί, ώστε να αποφευχθούν λάθη.

Πηγή>ΤΟ Β ΗΜΑ: 11-5-2015/08:45

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.