Στις εκδηλώσεις μνήμης του Κ.Ηλιάκη παρέστη ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος- Επισκέφθηκε έργα που εκτελούνται στην Κάρπαθο – Θα χρηματοδοτήσει τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Πηγαδίων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                          

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάρπαθος :  27-05-2015  Αρ.Πρωτ: 609  

Προς: Μ.Μ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Θέμα: Στις εκδηλώσεις μνήμνης του Κ.Ηλιάκη παρέστη ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος- Επισκέφθηκε έργα που εκτελούνται στην Κάρπαθο – Θα χρηματοδοτήσει τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Πηγαδίων.

Στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη με τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατό του, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Φλεβάρη.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής και στη συνέχεια στις 10 το πρωϊ, ο κ. Χατζημάρκος, είχε συνάντηση στο Επαρχείο με υπηρεσιακούς παράγοντες και με εκπροσώπους φορέων, όπου ανέλυσε τη δεινή  οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια, στους στόχους που έχουν τεθεί, στην επιχειρούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας και τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει αυτό και τέλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Περιφερειακή μας Ενότητα, όπως το θέμα της υγείας της συγκοινωνίας και του τουρισμού.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ενώ ο Έπαρχος κ. Γιάννης Μηνατσής, ενημέρωσε τον κ. Χατζημάρκο για θέματα που απασχολούν τα δύο νησιά Κάρπαθο και Κάσο, καθώς επίσης για την πορεία των έργων. Ο κ. Έπαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την αποδοχή και έγκριση όλων σχεδόν των αιτημάτων του Επαρχείου όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 συνολικού ύψους 3.800.000 ευρώ για νέα και συνεχιζόμενα έργα και έδωσε το λόγο στους παρευρισκόμενους οι οποίοι έθεσαν διάφορα θέματα στον κ. Χατζημάρκο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ : Μετά το πέρας των εκδηλώσεων του Κώστα Ηλιάκη, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον κ. Έπαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη, επισκέφθηκαν το ανεγειρόμενο νέο νοσοκομείο  και το φράγμα και ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς για την  πορεία των έργων η οποία εξελίσσεται κανονικά.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ: Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το γήπεδο Πηγαδίων όπου είχε συνάντηση με το Δ.Σ του «Ποσειδώνα». Ο κ. Περιφερειάρχης ο οποίος υπέγραψε την απόφαση για την προμήθεια πλαστικού τάπητα για το γήπεδο των Πηγαδίων του οπ[οίου η προμήθεια θα γίνει στο τέλος Ιουνίου, αποδέχθηκε το αίτημα του Επάρχου και των παραγόντων του «Ποσειδώνα» για την χρηματοδότηση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στην είσοδο του γηπέδου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί στο προσεχές μέλλον η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο νησί της Καρπάθου.

Οι παράγοντες του «Ποσειδώνα» ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Περιφερειάρχη και τον προσκάλεσαν να εγκαινιάσει τον τάπητα όταν αυτός τοποθετηθεί.

Ο κ. Χατζημάρκος με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη αναχώρησε για τη Ρόδο το απόγευμα της ίδια ημέρας και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την Κάρπαθο και την Κάσο για να ασχοληθεί με θέματα των δύο νησιών.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Πρόλογος. Bookmark the permalink.