Έγκριση προέκτασης δρομολογίου Πειραιά-Ρόδου προς Κάρπαθο

Κάρπαθος : 29-5-2015   Αρ. Πρωτ. :  638

Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου

Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου

Ο Έπαρχος Καρπάθου   Ιωάννης Γ. Μηνατσής   απέστειλε επιστολή προς  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών  Συγκοινωνιών. Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Συμβουλίου, με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την αποδοχή της πρότασής μας για την εκτέλεση δρομολογίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από Ρόδο προς Κάρπαθο με πλοίο που θα αναχωρεί από τον Πειραιά, από τον κύριο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας-Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα.

Όπως πληροφορηθήκαμε επίσης, η πρόταση του κυρίου υπουργού, πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου σας. Θεωρούμε άκρως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία την έγκριση εκτέλεσης του συγκεκριμένου δρομολογίου, αφού η δρομολόγηση πλοίου που θα αναχωρεί από τον Πειραιά με προορισμό τη Ρόδο και την προέκτασή του δρομολογίου προς Κάρπαθο, θα λύσει ένα πάγιο και σοβαρό πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στο νησί της Καρπάθου,  θα δώσει τη δυνατότητα μετακίνησης των μονίμων κατοίκων, των ομογενών της κοντινής διασποράς αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας από Πειραιά και Ρόδο προς Κάρπαθο, θα ενισχύσει την τοπική αγορά και θα μετριάσει την απομόνωση της Καρπάθου κυρίως τους χειμερινούς μήνες, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξή της.

Για τους παραπάνω λόγους, σας ζητούμε να εγκρίνετε την εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου και έτσι θα ικανοποιήσετε ένα καθολικό και χρόνιο αίτημα των ακριτών κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού μας οι οποίοι κρατούν την Ελλάδα ζωντανή εδώ στο νοτιότερο άκρο του Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της έγκρισης εκτέλεσης του συγκεκριμένου δρομολογίου.»

Πηγή> Δ.Τ.> ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ -ΚΑΣΟΥ           

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Πρόλογος. Bookmark the permalink.