Κάσος 2015, Μάριος Φραγκούλης: Ταξίδι Αθήνα – Buenos Aires – VIDEO-απόσπασμα Part 1, το καλωσόρισμα της δημάρχου κ. Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη στη συναυλία και Part 2 φινάλε

 

DSC01951

Κάσος: 20-8-2015                                                 Ανταπόκριση: Μιχάλης Κ. Σκουλιός

Η χθεσινή συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο λιμανάκι της «Μπούκας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα νοερό ταξίδι από τη μικρή μας Κάσο στη μακρινή Αργεντίνα. Και βέβαια, πως μπορούσε να μην κυριαρχήσει ο εξαίρετος ποιητικός λόγος του Buenos Aires αφού έτσι κι αλλιώς θα συναντούσε το πάθος για τον έρωτα σε κάποια σοκάκια της πόλης, που «πάντρεψαν» το tango, δυο θεσπέσιες φωνές με τις ερμηνείες τους, οι Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής;

Άλλωστε, αυτό που μετράει στο τέλος κάθε γεγονότος, κάθε ταξιδιού είναι η αίσθηση που μένει στον καθένα μας. Και ο δικός μας Μάριος φαίνεται πως ύστερα από κάποια χρόνια απουσίας από το νησί μας, ξαναχτύπησε η καρδιά του, ξεπέρασε τον σκόπελο των υποχρεώσεών του, και φυσικά δεν έμεινε ασυγκίνητος από την πρόσκληση του Δήμου Κάσου και του ζεύγους Χάιδως- Νίκου Παπαδάκη για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.

Τη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος μας, αυτή η μικρή μουσική ανάπαυλα, που κάλυψε όλες σχεδόν τις λίγες φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού αλλά και τα παραδοσιακά πανηγύρια, νομίζω ότι ήταν μια τονωτική «ένεση» προς όλους εμάς τους Κασιώτες, μόνιμους κατοίκους αλλά και εποχιακούς παραθεριστές και φυσικά τους συμπατριώτες μας από τη γειτονική Κάρπαθο και την Κρήτη, οι οποίοι από χθες το πρωί αφίχθηκαν στο νησί μας και όχι μόνο απόλαυσαν το μπάνιο τους στον Εμπορειό, στη Βλυχά, στην Αμμούα και στην Χέλατρο, συνδύασαν πραγματικά μια μαγευτική ξεχωριστή μουσική βραδιά στο μικρό μας βαρκολίμανο.

Η Νέα «Φωνή της Κάσου» βρέθηκε στην «Μπούκα». Ανακατεύθηκε με το ανώνυμο πλήθος και, βιντεοσκόπησε σχεδόν όλη τη χθεσινή συναυλία, αποσπάσματα της οποίας θα αναρτήσει προσεχώς ύστερα από κάποια τεχνική επεξεργασία.

Κλείνοντας αυτό το μικρό ειδησεογραφικό να πούμε ότι τον Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή συνόδεψε το κουαρτέτο TANG-art –O, το οποίο αποτελούσαν οι μουσικοί:

Χατζησταύρου Αριστείδης (κιθάρα), Γρίβας Λευτέρης (μπαντονεόν), Παπαπέτρου Απόστολος (μπάσο), Παναγιωτόπουλος Γιώργος (βιολί), και η ψυχή του κουαρτέτο στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις : Θωμάς Κοντογιώργης.Κοντογεώργης Θωμάς ( πιάνο).

Τεχνικοί: Ήχος: Δημήτρης Μπουρμπούλης. Φωτισμός: Αγάς Χαραλάμπους Γιώργος, Νίκος Ντίρης. Auto Q: Βασίλης Κόκκινος.

Στο τέλος της μουσικής βραδιάς έπαιξαν και τραγούδησαν κασιώτικα παραδοσιακά τραγούδια οι: Γ. Κίκης, Ανδριανός Χασαπλαδάκης, Ηλίας Στ. Τουσούνης και Μάρκος Ιερομόναχος.

Συνέβαλαν με την ευγενική χορηγία τους στην υλοποίηση της συναυλίας οι εταιρείες: AMSTEL και ιδιαιτέρως ο συμπατριώτης μας Μηνάς Μαυρικάκης,  ANEK & AEGEAN AIRLINES.

Δείτε το VIDEO -απόσπασμα Part 1, το καλωσόρισμα στη συναυλία της δημάρχου κ. Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη στο Μάριο Φραγκούλη.  

https://youtu.be/FLz59S-ENNg

Αποσπάσματα από τη συναυλία του Μ. Φραγκούλη – Part 2  με τον Γ. Περρή,  φινάλε & απονομή αναμνηστικών δώρων από την κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, δήμαρχο Κάσου.

https://youtu.be/KDRq0p8WEBQ

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.