Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην Κάσο με την επιστροφή των παραθεριστών στις εστίες τους

Κάσος, 24 Αυγ. 2015                                          Ανταπόκριση: Μιχάλης  Κ. Σκουλιός

Limani-Prevelis kasos_Panorama1Χιλιάδες ήταν οι παραθεριστές που βρέθηκαν για λίγες μέρες στα ελληνικά νησιά και άρχισαν να επιστρέφουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας στα λιμάνια της Αττικής.

Ήδη το πρώτο Σαββατοκύριακο, μετά της Παναγίας, άρχισε η πρώτη μεγάλη  επιστροφή των παραθεριστών.

DSCF2384aΟι φωτογραφίες από το λιμάνι της Κάσου, που δημοσιεύουμε σήμερα, ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις και καταγράφουν το δεύτερο κύμα…

Τις πήραμε, χθες το μεσημέρι, στις 12:30, τη στιγμή της επιβίβασης των αυτοκινήτων στο Ο/Γ Πρέβελης, περί τα σαράντα μετρήσαμε… Ενώ με το πρώτο κύμα, υπολογίσαμε γύρω στα τριάντα.

Πριν κάποια χρόνια, ποιός το φανταζόταν ότι θα κυκλοφορούσαν τόσα πολλά οχήματα στο νησί μας;…Δεδομένου ότι σήμερα χωρίς αυτοκίνητο, τα πράγματα είναι δύσκολα για μια οικογένεια παραθεριστών. Το λεωφορείο, που ελπίζαμε ότι θα λειτουργούσε φέτος το καλοκαίρι και θα έδινε μια ανάσα, στους μονίμους κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν να έχουν ιδιωτικό όχημα, λόγω γραφειοκρατίας, παραμένει ανενεργό, και τα δύο ταξί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιδιοκτητών –οδηγών τους, αυτή τη μικρή περίοδο αδυνατούν να εξυπηρετήσουν ειδικά τις μικρές ώρες…

Βέβαια, η παραθεριστές φέτος στην Κάσο, παρά την οικονομική κρίση και το  Capital controls μπορεί να μην ήταν χιλιάδες, ωστόσο, κατά την πρόχειρη εκτίμησή μας, πρέπει ο πληθυσμός την περίοδο του 15αύγουστου να έφτασε τους 3.000 κατοίκους.

DSCF2375Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για το φετινό καλοκαίρι, τις επιπτώσεις που είχε στην ψυχολογία του κόσμου η οικονομική αβεβαιότητα και η ανασφάλεια γενικά,  τα αφήνουμε για αργότερα. Θέλοντας να μη σας χαλάσουμε την όρεξη, σας αφήνουμε να πάρετε μια μικρή γεύση από την αναχώρηση των φετινών επισκεπτών από το νησί μας, η οποία είθισται να γίνεται τα τελευταία χρόνια «εν χορδαίς, οργάνοις και ασμάτων…».

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.