Συνάντηση στην Αθήνα του καθηγητή και υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστιού, με Δωδεκανήσιους ετεροδημότες.

Αθήνα, 09.09.2015

Δ  Κρεμαστινός ομιλία σε ετεροδημότες 1 (2)Η αγωνία για το μέλλον των νησιών της Δωδεκανήσου αλλά και της χώρας γενικότερα αποτυπώθηκε στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, με Δωδεκανήσιους ετεροδημότες.

Δ  Κρεμαστινός με ετεροδημότες 4 (2)Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Δωδεκανησιακή Εστία όπου στεγάζεται η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η συνυποψήφιά του βουλευτής Δωδεκανήσου Κατερίνα Βουρεξάκη, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιώς Δημήτρης Καρύδης και Ανδρέας Βροντάκης, ο καθηγητής και π. βουλευτής Ηλίας Λαμπίρης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών και Πειραιώς Γιάννης Φραγκούλης.

Στην συζήτηση έντονος ήταν ο προβληματισμός για το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στα νησιά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ παράλληλα με την αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο του τουρισμού. «Αν τα υποτιθέμενα αντιμνημονιακά κόμματα, είχαν ψηφίσει και εφαρμόσει το πρώτο μνημόνιο, δεν θα είχαμε φτάσει στην κατάσταση στην οποία είμαστε σήμερα» ανέφερε ο Δ. Κρεμαστινός. Ειδικά για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αναφέρθηκε στην καταλυτική συμβολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ο οποίος είχε καταστήσει σαφές στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι η εξομοίωσή τους θα συνιστούσε εθνικό έγκλημα. Αντιθέτως, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που έφερε αυτοβούλως την κατάργηση των συντελεστών.

Το μεγάλο κεφάλαιο των προβλημάτων του τομέα της υγείας και της παιδείας στα νησιά τέθηκε ξανά επί τάπητος καθώς καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρθηκε στις δεκάδες κενές θέσεις γιατρών στα νησιά της Δωδεκανήσου και στις υποσχέσεις για κάλυψή τους που δεν εκπλήρωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα έκανε γνωστό στους παριστάμενους ότι οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών στη Δωδεκάνησο δεν έχουν προηγούμενο, φέρνοντας ως παράδειγμα την Τήλο όπου το σχολείο θα ανοίξει χωρίς εκπαιδευτικούς.

Στην συζήτηση τέθηκε η ανάγκη και για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο μεταναστευτικό καθώς είναι περισσότερο από αυτονόητο ότι οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους τα κύματα των προσφύγων που κατακλύζουν τα νησιά, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις στις κοινωνίες.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να σχηματιστεί ενιαίος πόλος της Κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό αποτυπώθηκε και το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών που είναι να αναδειχθεί ως τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλήρωσε ακριβά τις αλήθειες που είπε από την πρώτη στιγμή, για την οικονομική κατάσταση της χώρας.  Ο Δημήτρης Κρεμαστινός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στην συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, εξηγώντας ότι δεν έγινε για το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών αλλά για να ανοίξει ο δρόμος για την Κεντροαριστερά. «Ο κόσμος πρέπει να μας ακολουθήσει στο δρόμο προς την μεγάλη Κεντροαριστερά που είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση στα διλήμματα της δύσκολης περιόδου που διανύουμε» τόνισε, υποστηρίζοντας πως οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» αποδείχθηκαν τελικά πολύ χειρότεροι από τους «μνημονιακούς».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Κρεμαστινός καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους και τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ για να εξακολουθήσει να ακούγεται δυνατά και ξεκάθαρα η γλώσσα της αλήθειας.

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Γιάννης Φραγκούλης ζήτησε τη βοήθεια όλων και ειδικά του Δημήτρη Κρεμαστινού για να επιτευχθεί μετά τις εκλογές, εκ μέρους της νέας κυβέρνησης, καλύτερος συντονισμός των ιατρικών κλιμακίων που επισκέπτονται τα μικρά νησιά ούτως ώστε οι κάτοικοί τους να έχουν κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη.

Πηγή> Πολ. Γραφείο Δ. Κρεμαστινού

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Πρόλογος. Bookmark the permalink.