Φιλοζωικά Νέα από την Κάσο

Κάσος 16-11-2015

vetvolΗ Φιλοζωική Κάσου, συνεχίζοντας τη δράση της που στόχο έχει την ευζωία των ζώων, ήρθε σε επαφή με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ (ΕΔΚΕ) για να καταστεί δυνατή η στείρωση αδέσποτων σκυλιών και γατιών στο νησί. Μετά από παρέμβαση της Φιλοζωικής, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων προσκλήθηκε από το Δήμο Κάσου για το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου. Όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και μεταφοράς του εξοπλισμού καλύφθηκαν από τους ίδιους, ενώ δεν υπήρξε καμιά χρέωση για τις επεμβάσεις και τα φάρμακα.

Στειρώθηκαν 51 γατιά και 6 σκυλιά, ενώ σε ακόμη έναν σκύλο αφαιρέθηκε όγκος. Εγινε εμβολιασμός και τοποθετήθηκαν τσιπάκια.

Πολλά από τα μέλη της Φιλοζωικής συμμετείχαν στην περισυλλογή των ζώων αλλά και στην επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης η Φιλοζωική ανέλαβε την προετοιμασία του χώρου αλλά και την αποκατάστασή του μετά την ολοκλήρωση των στειρώσεων.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της αποστολής της ΕΔΚΕ που με αυταπάρνηση και υπομονή δούλεψαν χωρίς διακοπή για να γίνουν όλα σε τόσο λίγο διάστημα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Κάσου, τη Φιλοζωική Καρπάθου που πάντα μας βοηθάει, τον Σταύρο Μανούσο, την οικογένεια του Γιώργου Μανούσου, την Ισαβέλλα Σακελλαράκη και όλους όσους μας βοήθησαν.

Για να ελεγχθεί η αύξηση του πληθυσμού των γατιών και των σκυλιών με το μόνο ενδεικνυόμενο πολιτισμένο τρόπο, πρέπει οι στειρώσεις να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Γι αυτό καλούμε το Δήμο Κάσου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με τους νόμους 4039 και 4235, και να στηρίξει τις δραστηριότητες της Φιλοζωικής που δεν περιορίζονται μόνο στις στειρώσεις των ζώων.

Πηγή> Φιλοζωϊκή Κάσου> Ισαβέλλα Εμίρη

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.