H κοπή της πίτας από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Α.-Π.

 

Βασιλόπιτα Ομοσπ. 2016Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς έκοψε την Πίτα της,  το Σάββατο 23/1, στο φιλόξενο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα το ΔΣ του Συνδέσμου Αιγυπτωτών, που εκπροσωπείτο από τους κκ, Χρήστο Χριστοφίδη και Απόστολο Τζιτζά,  έκανε μια σύντομη αναφορά στη δράση της Ομοσπονδίας, τη χρονιά που πέρασε, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι  το τρίπτυχο Συσπείρωση – Αλληλεγγύη – Εξωστρέφεια  απετέλεσε οδηγό σε κάθε ενέργεια του ΔΣ.

Στη συνέχεια έγινε το κόψιμο της Πίτας και το φλουρί έπεσε στη Λέρο και το παρέλαβε η τ. έπαρχος Καλύμνου – Λέρου κ. Χρυσούλα Σηφονιού.

Ακολούθησε το κόψιμο της Πίτας της Ένωσης Ροδίων Αττικής,    από την νεοεκλεγείσα πρόεδρο κ. Μαρία Κορδίνα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα στη θέση της κ. Δέσποινας Ευδαίμων, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και της ευχόμαστε όλοι, γρήγορα να γίνει καλά και να την έχουμε κοντά μας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και έκλεισε με Δωδεκανησιακούς σκοπούς βγαλμένους από τους ήχους του βιολιού του Μιχάλη Γαμπιεράκη, του λαούτου του Γιάννη Μεγαλούδη και της εξαιρετικής φωνής της Καίτης Κουλλιά. Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους συμπατριώτες μας, που για μια ακόμη φορά μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς και πρόσφεραν κέφι και ξενοιασιά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:  ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κασσάρας, η κ. Τζένη Κρεμαστινού, σύζυγος του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Καθηγητή κ. Δ. Κρεμαστινού, ο υποδιοικητής της 2ης Υ.Π.Ε. κ. Χαράλαμπος Πλάτσης, η πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη» κκ Ντίνα Καλλιοτζή  και Α. Ζουρούδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων κ. Βασίλης Νικολαράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων κ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης, η πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Απανταχού Αστυπαλαιέων κκ Βιργινία Καλή και Γιώτα Αχλαδιώτη,  ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών κκ Τηλέμαχος Καμπούρης και Παράσχος Μιχαλάκης, η αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλ. Κασίων κκ. Αιμιλία Μαργαρίτη, Μυρσίνη Σουλτανάκη και Ευαγγελία Τσεβρένη Σκριβάνου, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κκ Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου και Φίλιππος Καλλούδης, η πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κ. Λιάνα Μαυρή-Κορκόνδειλα, η πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων κ. Κορδίνα Μαρία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων κ. Γιάννης Καραϊτιανός , η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κ. Κατερίνα Βουρεξάκη , τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ.κ. Ζερβάνου Λουκία (Κως), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Ηρακλείδου Σοφία και Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος) και Κύκκος Λουκάς (Καστελλόριζο), η κ. Ευδοκία Βουβάλη και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Αρχιπέλαγος,  οι τ. πρόεδροι της Ένωσης Καλυμνίων κ. Γιώργος Ζαραφωνίτης  και κ. Άρτεμις Σκουμπουρδή, η κ. Μαριάνθη Μαρκουλή, ταμίας της Ένωσης Χαλκιτών,  ο κ. Χρήστος Κούκιας ως εκπρόσωπος του καθηγητή κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και μέλη  παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.

Γραπτά μηνύματα έστειλαν : ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος. Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη και ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τις προσφορές  των υπέροχων δώρων  στην κ. Μυρσίνη Σουλτανάκη (μέλος ΔΣ Συλλ. Κασίων) και στα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κκ. Κορκόνδειλα Λιάνα (πρόεδρο της  Δωδεκανησιακής Μέλισσας), Κορδίνα Μαρία (πρόεδρο της Ένωσης Ροδίων),  Γιάννη Καραϊτιανό (πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος),  Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος) και  Κύκκο Λουκά (Καστελλόριζο).

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ: www.omospondia12.com

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.