Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «πολυγηπέδου» στο εκπαιδευτικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λ/Τ Κάσου με χορηγία της «Σύμπλευσης»

12729173Όπως μας πληροφόρησαν, αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σύγχρονου «πολυγηπέδου» στον περιβάλλοντα χώρο του εκπαιδευτικού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Κάσου, από το συνεργείο της Σύμπλευσης που αφίχθηκε στο νησί μας τέλος Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα γήπεδο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για πολλαπλές αθλητικές χρήσεις, (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) το οποίο έγινε χάρη στη χρηματοδότηση της Σύμπλευσης.

Η Σύμπλευση είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα.

Η Σύμπλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός της είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Κύρια δράση της Σύμπλευσης και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της, ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

12733507_10153927012040842_636889060784358655_nΗ διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου», ευχαριστεί τα μέλη της Σύμπλευσης για το υπέροχο δώρο που πρόσφεραν στη νεολαία της Κάσου.

Πάραυτα, θα θέλαμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και άλλων φίλων του νησιού μας, να βοηθήσουν στην κατασκευή μιας σειράς κερκίδων. Ώστε ο χώρος αυτός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τον αθλητισμό και στη δημιουργία υπαίθριων πολιτιστικών δρώμενων του καλοκαιριού, (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ.).

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.