Ο Δήμος Κάσου: σχετικά με την επείγουσα μεταφορά στη Ρόδο συμπατριώτη μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Δ Η Μ Ο Σ   Κ Α Σ Ο Υ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                 Κάσος, 24/02/2016 Αριθ. Πρωτ.: 484

Δια των Μ.Μ.Ε ο Δήμος Κάσου ενημερώθηκε για το λυπηρό συμβάν της επείγουσας μεταφοράς στην Ρόδο συμπατριώτη μας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Η Δήμαρχος Κάσου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση στον ασθενή και τους οικείους του .

Το γεγονός ότι τον ασθενή τον συνόδευσε μέχρι το αεροδρόμιο της Ρόδου ο δικός μας ιατρός και αφού τον παρέδωσε στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου το ελικόπτερο τον έφερε  πίσω στην Κάσο, επίσης το πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο διότι καμία σχετική αναφορά και πληροφόρηση δεν είχαμε ούτε εκ μέρους του Ιατρείου Κάσου ούτε από το οικογενειακό περιβάλλον του ασθενούς.

Ανάλογα περιστατικά δυστυχώς έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν κατ’  εξακολούθηση και θα επαναλαμβάνονται όσο η Κάσος θα εξυπηρετείται από ένα και μοναδικό γιατρό και το ΕΚΑΒ θα συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο.

Επί αυτής της βάσης η Δημοτική αρχή έχει δώσει μάχες με διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, με έγγραφα και προσωπικές επαφές της Δήμαρχου, προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, οι οποίες επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την παροχή δωρεάν διαμονής και επίδομα σίτισης, καταφέραμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου, ώστε η προκήρυξη της θέσης του δεύτερου γιατρού να γίνει πιο ελκυστική, και είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά από τόσα χρόνια, να αναμένουμε στο άμεσο μέλλον την εγκατάσταση του δεύτερου γιατρού στο νησί μας.

Με την πλήρωση της θέσης, ανάλογα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν και το νησί της Κάσου δεν θα μείνει στο μέλλον ούτε ένα λεπτό χωρίς γιατρό.

Ο αγώνας της Δημοτικής αρχής, όσων αφορά τον τομέα της υγείας δεν σταματάει εδώ, οι προσπάθειες και οι διαμαρτυρίες θα συνεχίζονται μέχρι η Κάσος να αποκτήσει καινούριο ασθενοφόρο και να στελεχωθεί και η κενή θέση της νοσηλεύτριας στο Π.Π.Ι Κάσου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος. Bookmark the permalink.