Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Κάσο για την Επέτειο του Ολκοκαυτώματος

kasosΡόδος, 10 Iουνίου 2016  

Από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον Έπαρχο Καρπάθου- Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή,  εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον φετινό εορτασμό για την του Ολοκαυτώματος της Κάσου.

Ο κ. Ζαννετίδης με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος δήλωσε:

«Το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824 παραμένει επίκαιρο και σήμερα, που τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, διώκονται, αυτή την φορά από την επίσημη ελληνική πολιτεία που εκφράζει το μένος της κατά των νησιών μας με νομοθετήματα που καταλύουν στην πράξη κάθε έννοια νησιωτικότητας. Η κυβέρνηση τότε άργησε να παρέμβει. Ήρθε κατόπιν του Ολοκαυτώματος του νησιού.  Η κυβέρνηση σήμερα επιτρέπει να μην υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στον Δήμο αφήνοντας τους κατοίκους στο έλεος του Θεού. Και αφού έχει καταργήσει κάθε μέτρο νησιωτικότητας, προσήλθε στην επέτειο κατόπιν των καταργήσεων! Η Κάσος όμως και οι Κασιώτες παραμένουν δυνατοί.  Θα συνεχίσουν και δεν θα είναι μόνοι τους, ό,τι και να γίνε,ι  για να δείξουν σε όλους ότι το ολοκαύτωμα και  ο πατημός της Κάσου ήταν  το αίμα που πότισε το δέντρο της λευτεριάς.  Το ίδιο και σήμερα. Ο διωγμός που υφίστανται τα νησιά μας, θα αποτελέσει  εφαλτήριο για νέους αγώνες».

Από την πλευρά του, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής δήλωσε: «Σε πείσμα των δυσκολιών και της αδιαφορίας του κεντρικού κράτους, τα νησιά μας θα παραμείνουν όρθια. Χρέος και ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να παλέψει γι αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του και το κάνει με όλες της τις δυνάμεις. Στην καθημερινή αναμέτρηση με τα προβλήματα, είμαστε παρόντες για να δώσουμε λύσεις και να στηρίξουμε τους νησιώτες στον αγώνα για πρόοδο και ευημερία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Έπαρχος με την ευκαιρία της παρουσίας τους στις εκδηλώσεις,  είχαν συνάντηση εργασίας με την Δήμαρχο και με το Δημοτικό Συμβούλιο Κάσου για τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή σφαγείο.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καρπάθου με αντικείμενο τον Πρωτογενή Τομέα και επισκέφθηκε έργα που εκτελούνται στο νησί της Καρπάθου με χρηματοδότηση και ευθύνη της Περιφέρειας. Επίσης πραγματοποίησαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο Αλιέων Καρπάθου στο Φοινίκι.

 O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

Πηγή> Περιφέρεια Ν. Αιγαίου/Γρ. Αντιπεριφερειάρχη /Δ.Τ.                                                                           

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από τη Ρόδο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.