Μετονομασία Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου

Κάσος, 04-7-2016

Ολοκληρώνεται η διαδικασία  για την επίσημη πλέον μετονομασία του Επαρχείου μας σε Επαρχείο Καρπάθου Κάσου, όπως επιβάλλουν ιστορικοί αλλά και σημαντικοί πολιτικοί λόγοι.

Οι προσπάθειες της Δημάρχου Μαίρης Τσανάκη –Σορώτου υπερέβησαν  τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που δεν είχαν επιτρέψει  εδώ και πολλά χρόνια τη μετονομασία, έτσι  αφού εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη  του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε και το επόμενο βήμα : κατατέθηκε  στη Βουλή η σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία  συμπεριλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορά ρυθμίσεις  θεμάτων ΟΤΑ .Συγκεκριμένα  το άρθρο 139 αφορά την « Μετονομασία  Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου σε Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου».

Η αποκατάσταση του ιστορικού ονόματος της Κάσου, βρίσκει επιτέλους μια σημαντική δικαίωση , ωστόσο  ο αγώνας  της Δημοτικής Αρχής  για αναγνώριση και αποκατάσταση  της ιστορικής και της Εθνικής σημασίας  του νησιού μας θα είναι συνεχείς.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ

Πηγή > Δήμος Κάσου/ Δ.Τ. Αριθ. Πρωτ. : 1865

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.