Η πλαζ του Εμποριού και τα προβλήματά της

Εμποριός 7-2016Η παραλία του Εμποριού φέτος απογοητεύει καθημερινά τους επισκέπτες της.

Και βέβαια δεν είναι μόνο η επιστολή συμπατριώτισσας μας, η οποία διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για το πρόβλημα στην πλαζ του Εμποριού, λέγοντας ότι είναι «άχρηστη, γεμάτη κοτρώνες και κινδυνεύουμε να σπάσουμε κανένα πόδι όταν προσπαθούμε να μπούμε στη θάλασσα για να κάνουμε το μπάνιο μας…. Δυστυχώς, κανείς δεν ενδιαφέρεται να την καθαρίσει…Λένε, ότι το μηχάνημα δεν μπορεί να μπει στη θάλασσα…Εμείς δεν είμεθα πρωτάρες στην Κάσο!… και άλλες χρονιές είχε πέτρες, αλλά τις έβγαζαν τα μηχανήματα… Και συμπληρώνει η αναγνώστριά μας, «πολλοί σκεπτόμαστε να φύγουμε από την Κάσο για να πάμε να κάνουμε τα μπάνια μας αλλού, πού καταντήσαμε!…»

Όντως, αυτή είναι η κατάσταση στον Εμποριό και εμείς τη διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Πρόσθετα,  χθες, είμεθα μάρτυρες, ενός πιθανού ατυχήματος από ηλικιωμένο άντρα, που προσπαθούσε να βγει έξω στην ακτή από τη θάλασσα. Ο δυστυχής, γλίστρησε και σωριάστηκε, ευτυχώς έσπευσαν κάποιοι να τον βοηθήσουν να στυλωθεί στα πόδια του… Έτσι απεφεύχθη το μοιραίον.

Έχω την εντύπωση ότι με πολύ λίγα χρήματα ένα ολιγάριθμο συνεργείο μπορεί να μαζέψει τις πέτρες που συσσωρεύτηκαν ύστερα από τον καθαρισμό της ακτής την οποία πραγματοποίησε ομάδα νεαρών εθελοντών.

Για δε τις πέτρες στο βυθό, πράγματι τα υπάρχοντα μηχανήματα στο νησί, δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ωστόσο, υπάρχει λύση. Η δημιουργία δύο τριών διαδρόμων από σακιά με άμμο, που θα ποντιστούν στο βυθό… Τα θαλάσσια αυτά μονοπάτια, εξυπηρετούν πολλές προβληματικές παραλίες, εκεί που υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην ακτή και πρόσβαση των λουομένων στη θάλασσα.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.