Από 7-10 Αυγούστου το Β΄ Κασιολογικό Συμπόσιο

Κάρπαθος, 29-07-2016

Πραγματοποιείται από τις 7 ώς τις 10 Αυγούστου ε. έ. στην Κάσο υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου  και με τη συμμετοχή τριάντα τριών (33) σημαντικών εισηγητών, μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, δόκιμοι ερευνητές κ.α., το Β΄ ΚΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (Κύκλος Ημερίδων για τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τη Λαογραφία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη της Κάσου).

Η δεύτερη αυτή διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κασιώτη ιερωμένου και λόγιου Ζαχαρία Εμμ. Χαλκιάδη (1904 – 1972), έρχεται να εδραιώσει έναν νέο και κατά κοινή ομολογία καλοσχεδιασμένο πολιτισμικό θεσμό στο ακριτικό νησί της Κάσου.

Κατά την έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται να παρουσιαστεί ο πρώτος τόμος της νέας περιοδικής έκδοσης για την Κάσο ΚΑΣΙΑΚΑ που περιλαμβάνει τα Πρακτικά του Α΄ Κασιολογικού Συμποσίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κάσο το 2014. Είναι μια έκδοση του Επαρχείου Καρπάθου – Κάσου και του Δήμου Κάσου, διακοσίων εξήντα (260) σελίδων που υλοποιήθηκε με τη χορηγία της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ Α.Ε. και περιλαμβάνει τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις των 20 συνέδρων του προηγούμενου Συμποσίου.

Το Β΄ Κασιολογικό Συμπόσιο το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Κάσου / Τομέας Πολιτισμού) και τον Δήμο Κάσου (ΚΟ.Δ.Ε.ΔΗ.Κ.) και με τη συμμετοχή σειράς Κασιώτικων συλλογικών φορέων θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Γυμνασίου της Κάσου. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξουν ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής και η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Τσανάκη – Σορώτου.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί προσεχώς

Πηγή: Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου>Δ.Τ. Αρ. Πρωτ. : 1364

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.