Αποσπάσματα VIDEO από τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη & Γιώργου Περρή και τη συμμετοχή νέων παραδοσιακών μουσικών Κάσου, στις 16 Αυγούστου 2016

Ανταπόκριση: Μιχάλης Κ. Σκουλιός

Η εφημερίδα μας, είχε αναφερθεί πριν λίγες ημέρες στο 4ήμερο Festival Κάσου μεταξύ 16-19 Αυγούστου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο βαρκολίμανο της «Μπούκας».

Μια ιδέα της Haidi Jafroudi, συζύγου του Κασιώτη Νίκου Παπαδάκη, που υποστηρίχτηκε από την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κασίων, τον παροικιακό Σύλλογο Ρόδου, «Ο Χαδιώτης» και αρκετούς χορηγούς.

Η πρώτη συναυλία ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου με τον Κασιώτη διεθνούς φήμης τενόρο, Μάριο Φραγκούλη και τον σπουδαίο ερμηνευτή Γιώργο Περρή. Το δίδυμο, απολαύσαμε σε μια σειρά επιλεγμένων τραγουδιών, κυρίως νεώτερων ελλήνων δημιουργών.

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση νεώτερων παραδοσιακών μουσικών, ένα τμήμα της ομάδας «Μουσικές Δυνάμεις Κάσου». Νέα παιδιά με κέφι, ζωντάνια και πολύ μεράκι για την τοπική παράδοση του νησιού μας.

Με αυτή την ευκαιρία, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας, ότι αυτό το μουσικό συγκρότημα είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε φέτος σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Αγίου Φανουρίου στις Καθίστρες, στις 8 Αυγούστου, και διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου- Λ/Τ Κάσου.  Τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Έπαιξαν και τραγούδησαν εκτός από κασιώτικη, κρητική και νησιώτικη μουσική και άλλα είδη μουσικής. Και βέβαια, δε φανταζόμασταν ότι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία είναι κατά βάση αυτοδίδακτα, το ρεπερτόριό τους  θα ξεπερνούσε τα όρια της μικρής μας πατρίδας και θα είχανε τόσο μεγάλη εξέλιξη… Τότε, δεν είχαμε προετοιμαστεί να τους βιντεοσκοπήσουμε.  Ωστόσο,  εκείνη την εκδήλωση τίμησε μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής, ο οποίος βρισκόταν στο νησί μας το 3ήμερο των εργασιών του Β΄Κασιολογικού Συμποσίου, μάλιστα τη συναυλία τους, βιντεοσκόπησε ο τηλεοπτικός σταθμός Ρόδου «ΙΡΙΔΑ».

Ευχόμαστε από καρδιάς η προσπάθεια των νέων παιδιών να αναγνωριστεί, ώστε, του χρόνου, στο Festival Κάσου 2017, οι «Μουσικές Δυνάμεις Κάσου» να έχουν τη δική τους ανεξάρτητη παρουσία. Ευελπιστούμε.

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής ανταπόκρισης από την Κάσο, δείτε Στιγμιότυπα-Αποσπάσματα από την 1η Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη-Γιώργου Περρή σε 4η Μέρη.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.