Ενημέρωση μελών ΑΣ Κάσου από γεωπόνο

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κάσος, 26-08-2016

Κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Κάσο, ο γεωπόνος κ. Μιχάλης Χατζηκαντής, μεταξύ άλλων, είχε συνεργασία με τον Δήμο μας για προβλήματα του πρωτογενή τομέα του νησιού μας και για την εκπόνηση μελέτης του Πάρκου Ζώων Κάσου στην τοποθεσία όπου σήμερα «φιλοξενούνται» τα ζώα, στην ευρύτερη περιοχή Αρβανιτοχωρίου.

Σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν κυρίως τους κτηνοτρόφους του νησιού,  ο κ. Χατζηκαντής επεσήμανε την ανάγκη:

α. Πραγματοποίησης καθολικής αιμοληψίας όλων των αιγοπροβάτων της Κάσου, ώστε όλο το νησί της Κάσου να βγει για πάντα από το καθεστώς καραντίνας λόγω καταρροϊκού πυρετού ή άλλης ασθένειας γεγονός, γεγονός που θα επιτρέπει σε κάθε παραγωγό την πώληση ζώων και γάλακτος σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο αγοραστή, οποιασδήποτε περιοχής στη χώρα μας, χωρίς κανένα περιορισμό και

β. Έναρξης λειτουργίας του σφαγείου της Κάσου διότι έτσι θα μπορέσει ο κτηνοτρόφος να είναι πρώτα νόμιμος και δεύτερον να μειώσει τα έξοδα μεταφοράς του κρέατος, οπότε και θα μπορεί να διαθέτει σε ανταγωνιστικότερη τιμή τα σφαχτά του ακόμη και στο ίδιο το νησί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Μέχρι όμως την ημέρα που θα λειτουργήσει το σφαγείο, που όλοι ευχόμαστε να έλθει το συντομότερο δυνατό, η πραγματοποίηση της καθολικής αιμοληψίας αποτελεί ίσως την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Για περισσότερη ενημέρωση σε όλες τις εκκρεμότητες του Πρωτογενή Τομέα και για τις ετήσιες υποχρεώσεις των παραγωγών (συμπλήρωση μητρώων ζώων, άδειες κτηνοτροφικών μονάδων κλπ), ο κ. Χατζηκαντής θα επιστρέψει στην Κάσο το επόμενο δίμηνο και πιθανόν θα παρευρίσκεται και στη Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.