Η Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Κάσο – Αποσπάσματα-Στιγμιότυπα VIDEO

Σταύρος ΞαρχάκοςΧωρίς υπερβολή θα θεωρούσα τη Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, στις 18 Αυγούστου, στο λιμανάκι της «Μπούκας», το γεγονός του καλοκαιριού. Γιατί πράγματι, ήταν μια μεγαλειώδη συναυλία με ζωντανό θρύλο, το συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο. Γνωστό από τα εμβληματικά τραγούδια του που έχει γράψει για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου (Ρεμπέτικο), Λευτέρη Παπαδόπουλου κ.α. σπουδαίων ποιητών. Τα οποία ερμήνευσαν παλιότερα ξεχωριστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί όπως ο Γρ. Μπιθικώτσης, ο Στ. Κόκοτας, η Μοσχολιού, ο Ν. Ξυλούρης, η Μελίνα Μερκούρη, Τζ. Καρέζη κ.π.α.

Τι, να πρωτοθυμηθώ: Βαρκαρόλα, Τα δάκρυά μου είναι καυτά, Χάθηκε το φεγγάρι, Υπομονή, Φτωχολογιά, Όνειρο Δεμένο, Άπονη ζωή, Το παράπονο, Δεν έχει αρχή, Μάτια Βουρκωμένα, Η νύχτα, Τα τρένα που φύγαν, Του λιμανιού το καλντερίμι, Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα, Καίγομαι, Μάνα μου Ελλάς, Μπουρνοβαλιά, Το δίχτυ, ´Ητανε μια φορά… Σπουδαία  τραγούδια που  έγραψαν τη δική τους ιστορία και τραγουδιούνται παντού αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Ερμηνευτές της συναυλίας αυτή τη φορά,  τρεις ξεχωριστοί τραγουδιστές  με ιδιαίτερες  δυνατότητες: η Ηρώ Σαϊα, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Πάνος Μπούσαλης, συμμετείχε ο πιανίστας και συνθέτης  Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο. Βασίλης Δρογκάρης: ακορντεόν. Ηρακλής Ζάκκας: μπουζούκι, μαντολίνο. Φίλιππος Τσεμπερούλης: πνευστά. Δημήτρης Σιάμπος: κιθάρες. Παντελής Τζιάλας: κιθάρες. Τάκης Βασιλείου: ντραμς, κρουστά. Χάρης Κελλάρης: μπάσο. Ilya Algaer: μπάσο.

Την ορχήστρα διεύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος.

H διαδικτυακή μας εφημερίδα, Νέα «Φωνή της Κάσου», ήταν παρούσα. Θέλοντας να μη στερήσει από τους απανταχού Κασιώτες και φίλους του νησιού μας, τη μαγευτική αυτή βραδιά, πού ήταν σχεδόν μια  πρωτόγνωρη πανδαισία, βιντεοσκόπησε τη συναυλία με τα φτωχά της μέσα και σας παρουσιάζει αποσπάσματα-στιγμιότυπα σε επτά (7) μέρη.

Δείτε τα VIDEO:

Μέρος 1.

Μέρος 2.

Μέρος 3.

Μέρος  4.

Μέρος  5.

Μέρος  6.

Μέρος 7.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.