Φωνές από το Εξωτερικό: Η δυσαρέσκεια στην Κρίση της χώρας μας

Αντιγράψαμε από την ιστοσελίδα της συμπατριώτισσάς μας, Φωτεινής Ν. Σουλτανάκη στο Facebook, τη δυσαρέσκειά της στην Κρίση της χώρας μας, και με την άδειά της, την αναδημοσιεύουμε.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7«Από εδώ και πέρα θέλω να διαβάζω τα προβλήματα που σας δημιούργησε η κρίση της χώρας όπου πάρα πολλοί από εμάς εργαστήκαμε με συνέπεια, δεν ήμασταν λαμόγια, χάσαμε τις συντάξεις και τα εφάπαξ μας και στοχοποιηθήκαμε για τη δημιουργηκότητά μας και τιμωρηθήκαμε για κάθε λαμόγιο, αρπακτικό και απ’ ότι φαίνεται ήταν οι περισσότεροι διότι αλλιώς δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση.
Δεν είμαι η μόνη που ξενιτεύτηκα για να ξοφλήσω τα δάνεια μου και να μην πουλήσω τη δίκη μου δημιουργικότητα στον γερμανό ή όποιον άλλον, που θέλει να κάνει τζάμπα τις διακοπές του στην πανέμορφη ελλαδίτσα μας.
Γι αυτό αγαπητοί/ές του F.B. φίλοι, real problems, your problems… γιατί στα μάτια τα δικά μου, όλοι περνάτε τέλεια και μόνο εγώ φαίνεται είχα πρόβλημα.
I rest my case….»

Και ένα σχόλιο για το πολυσυζητημένο «Black Friday» για τον Αμερικανό, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!

Ο αμερικανός δουλεύει από 10 έως 12 ώρες την ημέρα!.. Τον όποιο καφέ, δουλεύει είτε 6 πρωί που ξεκάνει για τη δουλειά είτε 12 το μεσημέρι για Brake.
Γυμνάζεται κάθε μέρα, διαβάζει, επισκέπτεται κάθε Σάββατο-Κυριάκο τη δημόσια βιβλιοθήκη της γειτονιάς του, έχει χόμπι, και ψάχνει όλες τις τιμές για να αγοράσει όταν χρειάζεται στην καλύτερη τιμή. 
Όταν ο διπλανός του ή διπλανή του έχει πρόβλημα, τρέχει να βοηθήσει αφιλοκερδώς, και εργάζονται από 15χρονα μέχρι 80χρονα! Έχει στο σπίτι του ζώα, τα σέβεται, τα φροντίζει , τα αγαπάει και δεν τα λιθοβολάει ή βασανίζει.
Όταν υπάρχει κρίση οικονομική, και έχει υπάρξει, μειώνουν τον μισθό τους όλοι, και όλοι μαζί περιορίζονται για να βγουν από τη κρίση το συντομότερο για να επανέλθουν στο ρυθμό τους και επανέρχονται.
Ο μέσος αμερικανός του walmart περιμένει το black friday για να αγοράσει στην καλύτερη τιμή.
Αυτό που μερικοί περιγράφεται συμβαίνει στα golden hall της Ελλάδας.
Αυτή είναι η Αμερική που έζησα και ζω…. Ελάτε όποιοι έχετε τα κότσια να εργαστείτε στην Αμερική να δείτε πως ζει ο δημιουργικός μέσος άνθρωπος αγαπητοί μου…..
Έ-μα!…Βαρέθηκα με τα σχόλια πολλών!….

Καλημέρα σας από τις ΗΠΑ

Φωτεινή Σουλτανάκη

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Διαλογισμοί-Γνώμες-Απόψεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος. Bookmark the permalink.