Ο Δήμος Κάσου απαντά στα δημοσιεύματα με αφορμή το «Πάρκο των Ζώων»

«ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ

Κάσος, 8-12-2016

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν το πάρκο ζώων του Δήμου Κάσου, αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι, αν μη τι άλλο, είναι ανάρμοστο άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι φιλόζωοι, κι ενώ έχουν κληθεί να προσφέρουν βοήθεια σε ένα πλάσμα που έχει προβλήματα υγείας εκ γενετής και είναι εις γνώση τους, να εκμεταλλεύονται την δύσκολη αυτή στιγμή και αντί να βοηθήσουν, να βγάζουν φωτογραφίες με σκοπό να τις αναρτήσουν για να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις στο κοινό, εξυπηρετώντας τον ένα και μοναδικό τους στόχο, να κλείσουν το πάρκο ζώων «χαρίζοντας» τα ζωάκια που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί.

Το συγκεκριμένο αλογάκι δυστυχώς έχει προβλήματα υγείας εκ γενετής, ανά διαστήματα χρήζει φαρμακευτικής βοήθειας και απομόνωσης από τα υπόλοιπα ζώα, παρέα με τη μητέρα του, πράγμα που συμβαίνει.

Σαφέστατα ο Δήμος δεν έχει συνάψει σύμβαση με κάποιο κτηνίατρο που επισκέπτεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα το πάρκο (όπως επίσης δεν έχει ανάλογη σύμβαση για τους κατοίκους  με  οδοντίατρο, παιδίατρο, γυναικολόγο κ.ο.κ) διότι ακόμη το πάρκο δεν έχει νόμιμη οντότητα, αλλά είναι αναληθές ότι τα ζώα έχουν εγκαταλειφθεί από το Δήμο.

Ανά τακτά διαστήματα κτηνίατρος του Επαρχείου Καρπάθου –Κάσου επισκέπτεται το πάρκο, όπως επίσης όταν χρειάζεται ,συμβουλεύεται και ιππίατρο.

Επίσης είναι γεγονός ότι και η animal action προσφέρει κοινωνικό έργο με τις αφιλοκερδείς και εθελοντικές τις υπηρεσίες, φροντίζοντας τα ζωάκια μας  σε συνεργασία  με το Δήμο.

Το ίδιο ισχύει και για τους εθελοντές κτηνιάτρους Ελλάδας.

Επίσης είναι γεγονός ότι ο Δήμος Κάσου, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής και διαθέτει Δημοτικό χώρο για Κτηνιατρείο στους εθελοντές κτηνιάτρους που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους είτε στο πάρκο ζώων, είτε στα αδέσποτα ζώα, υποβοηθώντας και το έργο της Φιλοζωικής  η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου.

Σε καμία των περιπτώσεων ο Δήμος δεν υποστηρίζει ότι οι συνθήκες στο πάρκο ζώων είναι οι ιδανικές, σαφώς και πρέπει να γίνουν πολλά για να βελτιωθούν οι συνθήκες κι αυτή είναι η πρόθεση του Δήμου.

Είναι αληθές ότι τα ζώα φροντίζει εθελοντής, κι όχι τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά για 12 χρόνια και μάλιστα χωρίς φανφαρονισμούς και αναρτήσεις σε διάφορες σελίδες, διότι ο εθελοντισμός…χάνει την αξία του όταν διατυμπανίζεται με κάθε ευκαιρία, όπως με εθελοντές λειτουργούν τα πάντα στο Δήμο μας που δεν είναι υποστελεχωμένος αλλά απογυμνωμένος από υπαλλήλους.

Είναι αληθές ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει προβλήματα με την προμήθεια ζωοτροφών, όπως και με την έκδοση οποιουδήποτε εντάλματος, όπως για παράδειγμα ενταλμάτων μισθοδοσίας των συμβασιούχων, απαραίτητα για την ευζωία αυτών και των οικογενειών τους, λόγω απουσίας μονίμων υπαλλήλων, με συνέπεια να μην έχει δυνατότητα  καταβολής οιουδήποτε ποσού για την φροντίδα  και της τροφοδοσία τους  αλλά είναι ψευδές ότι τα ζωάκια μένουν νηστικά. Κοινό μυστικό στην μικρή κοινωνία του νησιού μας είναι το γεγονός ότι αρκετοί αιρετοί και πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους, και περισσότερο από μία φορά, προκειμένου να μην μείνουν νηστικοί οι οικότροφοι του πάρκου μας.

Είναι κρίμα και άδικο αυτή τη κρίσιμη περίοδο που διανύει το νησί μας, αλλά και η πατρίδα μας, κάποιοι αντί να προσφέρουν τη βοήθεια τους να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα, να δημιουργούν με πρόθεση εντυπώσεις που προσβάλλουν το νησί μας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καλούμε κάθε πραγματικό φιλόζωο, κάθε πατριώτη να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου να συντηρήσει και να προστατέψει το πάρκο ζώων μας, το οποίο ανήκει στην Κάσο και τα παιδιά της και δε χαρίζεται!!!

                                                                                           ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ»

Πηγή> Δήμος Κάσου> Δ.Τ. Αριθ. Πρωτ.  3270

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.