Η Ο.Δ.Σ. Α-Π. συζήτησε θέματα υγείας για μικρά νησιά με τη 2η ΥΠΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ, 6981156333

Email: yianfrag@otenet.gr,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενημερωτική συνάντηση στη 2η ΥΠΕ

Την 9/12, επισκεφτήκαμε την πρόεδρο της 2ης ΥΠΕ κ. Ιορδανίδου και τον αντιπρόεδρο κ. Αντύπα. Η συνάντηση κανονίστηκε από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δ. Γάκη και παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Π. Συρίγος.

Συζητήσαμε θέματα  Υγείας, που αφορούν κυρίως μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα:

  • Για την επισκευή ή αντικατάσταση ασθενοφόρων, θέμα εξαιρετικά επείγον, ιδιαίτερα για νησιά που διαθέτουν ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, βρίσκεται σε εξέλιξη καταγραφή λίστας με τις τρέχουσες ανάγκες και θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση ενεργειών από πλευράς της 2ης ΥΠΕ
  • Για την προμήθεια αναλωσίμων, που απαιτούνται για τη λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων, την πραγματοποίηση εξετάσεων, κλπ, η διαδικασία που άρχισε να τηρείται πλέον είναι η αποστολή από τα ΠΠΙ και τα Κ.Υ. λίστα αναγκών απευθείας στην 2η ΥΠΕ. Η προηγούμενη διαδικασία, που γινόταν μέχρι το 2014, δηλαδή η αποστολή αιτημάτων στα Περιφερειακά Νοσοκομεία σταμάτησε οριστικά.
  • Για το επίδομα των 450 ευρώ, που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν  οι Περιφέρειες στο Ιατρικό προσωπικό, ήδη η διαδικασία καταβολής του έχει ολοκληρωθεί και δίνεται στο Βόρειο Αιγαίο κανονικά, χωρίς προβλήματα από τον αρμόδιο επίτροπο.
  • Για το επίδομα που μπορούν να δίνουν οι Δήμοι, στο Ιατρικό προσωπικό υπάρχει πρόβλεψη στο ν. 4368/2016.

Κατά γενική ομολογία, ήταν μια χρήσιμη και όχι απλά τυπική συνάντηση,  και θα υπάρξει συνέχεια στο άμεσο μέλλον, με οργανωμένη επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, μαζί με την πρόεδρο της 2ης ΥΠΕ.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.