Ενημερωτικές συναντήσεις στη Ρόδο

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ. 6981156333

Email: yianfrag@otenet.gr, www.omospondia12.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την τετραήμερη παραμονή του στη Ρόδο, από 13/12 έως 16/12, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές και χρήσιμες συναντήσεις. Συγκεκριμένα:

  • Με τον προϊστάμενο κ. Σωτήρη Πατατούκο και αρμόδιο προσωπικό της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, σχετικά με τον προγραμματισμό ενεργειών που αφορά στην συντήρηση ορισμένων από τις εικόνες του εικονοστασίου του Ι.Ν. της Γεννήσεως της Θεοτόκου στον Εμπορειό Κάσου και ειδικότερα για την προβλεπόμενη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί, με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία.
  • Με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.  Σε συνέχεια προηγούμενων συζητήσεων, σχετικά με την ανάγκη ανάπτυξης της απασχόλησης στον πρωτογενή Τομέα στα νησιά μας, έγινε μια πρώτη αναφορά στο θέμα της  δημιουργίας Κτηνοτροφικών πάρκων σε νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, συμφωνήθηκε να γίνει μια ευρύτερη συνάντηση στην Αθήνα, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια συζητήθηκε και το θέμα πιστοποίησης παραδοσιακών προϊόντων, όπως είναι η σιτάκα της Κάσου. Ο κ. Φραγκούλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ταχύτατη διαδικασία πιστοποίησης που έγινε για το μελεκούνι της Ρόδου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι και για τα υπόλοιπα προϊόντα γρήγορα θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Με τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κκ Νίκο Καραμαρίτη και Ηλία Ζωγραφίδη, έγινε μια συζήτηση σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Φραγκούλη στη 2η ΥΠΕ. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα θέματα έλλειψης ασθενοφόρων στα μικρά νησιά, δυσκολίας αναπλήρωσης αναλωσίμων υλικών κυρίως στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία. Επίσης, έγινε πολύ συζήτηση για τα θέματα προσωπικού, τόσο για τα κενά που δύσκολα καλύπτονται, ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά, όσο και για τα επιδόματα, το ποιοι και από ποιο φορέα δικαιούνται να λαμβάνουν. Λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του θέματος, θα υπάρξει ευρύτερη συνάντηση στην Αθήνα, στη 2η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, αμέσως μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
  • Με τον πρόεδρο κ. Νίκο Κωνσταντινίδη και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Δωδεκανησιακών παροικιακών Ρόδου, είχε την ευκαιρία να γίνει μια αλληλοενημέρωση για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους απανταχού συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας. Επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση του ΔΣ,  η ανάγκη συσπείρωσης και αλληλεγγύης όλων των συμπατριωτών, στη χρονική περίοδο της κρίσης που όλοι βιώνουμε.
  • Μετά από πρόσκληση του κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη, παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του  ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος  Ρόδου, όπου είχε την ευκαιρία για μια αλληλοενημέρωση για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τόσο τη Ρόδο όσο και την Κάσο. Ανεξέλεγκτη βόσκηση, άμεση ανάγκη εφαρμογής ανακύκλωσης και περιορισμός ενεργειών επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, ήταν επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν. Ο κ. Φραγκούλης έλαβε ως δώρο την έκδοση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος  Ρόδου, «ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – Αγριολούλουδα και Ορχιδέες Ρόδου», για το οποίο ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Συλλόγου.

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.