Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” στον προβλήτα λιμένα νήσου Κάσου

1Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05, ότι κατά τον κατάπλου και την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης. Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε ασφαλώς η αποβίβαση τριάντα  ενός  (31) επιβατών, εννέα (09) Φ/Γ και δύο (02) ΕΙΧ με προορισμό την ν. Κάσο, το  πλοίο απέπλευσε για ν. Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο  της οικείας Λιμενικής Αρχής, με διακόσιους ογδόντα εννέα (289) επιβάτες και εξήντα τρία (63) μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα ν. Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη  ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ.

Η  σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, από  την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγή> Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή>18/12/2016 – 16:23

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.