Αίθουσα διενέργειας θεωρητικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, αποκτά η Κάρπαθος, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής

Ρόδος, 19 Δεκεμβρίου 2016

Αίθουσα διενέργειας θεωρητικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, αποκτά η Κάρπαθος, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής

Αναβαθμίζεται σημαντικά το Τμήμα Μεταφορών Καρπάθου, που αποκτά αυτόνομη λειτουργία

Τη δυνατότητα διενέργειας θεωρητικών εξετάσεων, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους στο νησί της Ρόδου, αποκτούν οι υποψήφιοι οδηγοί Καρπάθου και Κάσου, μετά την διαμόρφωση ειδικής αίθουσας στην Κάρπαθο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδ/σου κ. Χρήστος Μπάρδος, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η περιφερειακή αρχή υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που απορρέουν από τον πολυνησιακό χαρακτήρα της Περιφέρειας και ταλανίζουν τους κατοίκους των  νησιών, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά τους.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της Διεύθυνσης Μεταφορών της Δωδεκανήσου και των Τμημάτων της, ώστε οι νησιώτες να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο εξής, όλες οι διαδικασίες που γίνονται στο online σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα πραγματοποιούνται και στην Κάρπαθο. Μετά από εκπαίδευση των υπαλλήλων του Τμήματος Μεταφορών Καρπάθου, θα είναι δυνατή και η διενέργεια μεταβιβάσεων, οριστικών διαγραφών, αντικαταστάσεων πινακίδων και γενικότερα όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαμόρφωση της αίθουσας έγινε με την συνδρομή του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά των κατοίκων του νησιού.

Μετά τα παραπάνω, το Τμήμα Μεταφορών Καρπάθου αποκτά αυτόνομη λειτουργία, γεγονός που επιτρέπει την γρήγορη και χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των κατοίκων Καρπάθου και Κάσου.

 Ο κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή θέσαμε ως στόχο, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις αρμοδιότητές της, να κάνουμε πράξη τη νησιωτικότητα. Αυτό σημαίνει  ανάληψη πρωτοβουλιών που δίνουν λύσεις και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας στα νησιά. Είναι για μας ένας καθημερινός αγώνας και μια συνεχής προσπάθεια να δώσουμε λύσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, εκεί που η κεντρική πολιτεία δεν έχει δώσει, ως όφειλε να κάνει».

Πηγή> Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου / Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από τη Ρόδο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.