Εκδήλωση ενημέρωσης & προβληματισμού – «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα»

Εκδήλωση ενημέρωσης και προβληματισμού πραγματοποιήθηκε στη Δωδεκανησιακή Εστία στον Πειραιά, το βράδυ της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, με αφορμή την επικείμενη 70η επέτειο απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης, αναφέρθηκε στην διαφορετικότητα του εορτασμού της επετείου των 70 χρόνων σε σχέση με τους δύο προηγούμενους των 50 χρόνων (1997) και των 60 χρόνων (2007), στους οποίους η Ομοσπονδία μας είχε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα ο  κ. Φραγκούλης πρότεινε ότι ο εορτασμός θα πρέπει να έχει δύο βασικούς στόχους:

  • Έμπρακτη εξωστρέφεια με εκστρατεία ενημέρωσης για την ιστορία της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και
  • Εκδηλώσεις στα νησιά της Δωδεκανήσου με παράλληλο σκοπό την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις των περισσότερων παρευρισκομένων, οι οποίες καταγράφηκαν και θα σταλούν σε όλους τους Δωδεκανησιακούς φορείς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στον τελικό προγραμματισμό των δράσεων για το 2017. Όλοι συμφώνησαν ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης και συντονισμού όλων των Δωδεκανησίων.

Υπήρξε και μια ευχάριστη ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο της Δ.Ι.Λ.Ε κ. Φίλιππο Καλούδη, για την έκδοση του 9ου τόμου των Δωδεκανησιακών Αρχείων και την επικείμενη έκδοση  του 10ου τόμου, αρχές του 2017.

Την εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους όλων των Δωδεκανησιακών παροικιακών Σωματείων της Αττικής, τίμησαν με την παρουσία τους: ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος,   ο τ. βουλευτής κ. Γιώργος Κασσάρας, η τ. Έπαρχος Καλύμνου κ. Χρυσούλα Σιφουνιού, ο πρόεδρος και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλάδων κκ. Πασχάλης Συρίγος και Φραγκίσκος Ράμφος.

 Γραπτά μηνύματα έστειλαν όλοι οι βουλευτές Δωδεκανήσου, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση λόγω της ταυτόχρονης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Πηγή> Ο.Δ.Σ. Α-Π./Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.