Την ίδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Την ίδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής πριν από λίγο, ευρισκόμενος στο νησί μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού, υποσχέθηκε ότι θα ιδρυθεί στο νησί, γνωστό για τη ναυτική του παράδοση, σχολή εμπορικού ναυτικού – αίτημα που η τοπική κοινωνία θέτει εδώ και αρκετά χρόνια.

Στη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Καλύμνου, κυρίως για ζητήματα υποδομών και στελέχωσης των υπηρεσιών, για τα οποία ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προωθηθούν οι διαδικασίες επίλυσης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Νωρίτερα οι κ.κ. Κουρουμπλής και Σαντορινιός, επισκέφθηκαν τη Λέρο, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι, ακούγοντας από πρώτο χέρι από τους κατοίκου των νησιών τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθούν το νησί της Κω, όπως ήταν προγραμματισμένο και όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Πηγή>Traveling News: 5-1-2017

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.