17 Ιαν. 10.30 π.μ. κοπή πίτας στο Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου & εγκαίνια αναβαθμισμένου τμήματος Μεταφορών-Επικοινωνιών από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

Κάρπαθος, 13-01-2017

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 10.30 το πρωϊ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος θα εγκαινιάσει το νέο αναβαθμισμένο Τμήμα Μεταφορών-Επικοινωνιών της Επαρχιακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου, στο Επαρχείο Καρπάθου, παρουσία του Επάρχου κ. Γιάννη Μηνατσή, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και πολιτικού προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Μπάρδου, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Καρπάθου και της Κάσου. Το γραφείο Μεταφορών-Επικοινωνιών του Επαρχείου το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη αναβαθμίστηκε σε Τμήμα, εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα, προκειμένου πλέον, από την αρχή του νέου έτους να διεκπεραιώνονται όλες οι υποθέσεις που έχουν σχέση με το Τμήμα, χωρίς τη μεσολάβηση των υπηρεσιών της Ρόδου και της Αθήνας και θα στεγάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσαν οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας οι οποίες μεταφέρθηκαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Δήμο Καρπάθου. Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε on line σύστημα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαμορφώθηκε ο χώρος του αρχείου, προκειμένου από δω και στο εξής, όλες οι διαδικασίες θα διεκπεραιώνονται  από το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου όπως, νέες άδειες κυκλοφορίας, άδειες και διπλώματα οδήγησης, ταξινομήσεις  και καταθέσεις πινακίδων, διαδικασίες μεταβιβάσεων και το σημαντικότερο, οι κάτοικοι της Καρπάθου και της Κάσου, θα δίνουν πλέον τις προφορικές εξετάσεις (σήματα) και τις πρακτικές εξετάσεις (οδήγηση) στην Κάρπαθο. Έτσι θα αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα αλλά και θα περιορισθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων. Την ίδια ώρα που το κεντρικό κράτος έχει απομακρύνει από το νησί της Καρπάθου όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Y, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλ.π.) με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο ακριτικών νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας να ταλαιπωρούνται αφάνταστα και να ξοδεύονται, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποκεντρώνει τις υπηρεσίες της και αναβαθμίζει τα διάφορα Τμήματα στις Περιφερειακές Ενότητες.

                                               Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Μετά το πέρας των εγκαινίων, στο γραφείο του Επάρχου παρουσία του Περιφερειάρχη, θα κοπεί η βασιλόπιτα του Επαρχείου και θα γίνει ο απολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου και Κάσου του χρόνου που πέρασε  από τον Έπαρχο. Παράλληλα το Επαρχείο θα τιμήσει συμπολίτες μας οι οποίοι με κάθε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο έργο του Επαρχείου.

                                         ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Μετά την άφιξή του από το αεροδρόμιο και πριν τα εγκαίνια του Τμήματος Μεταφορών ο κ. Χατζημάρκος θα επισκεφθεί το δημοτικό γήπεδο Πηγαδίων. Όπως είναι γνωστό, με απόφαση του Περιφερειάρχη, χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ η προμήθεια του χλοοτάπητα του γηπέδου ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί και ο ηλεκτροφωτισμός του, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, η δημοπράτηση του οποίου θα γίνει άμεσα. Ο Περιφερειάρχης θα αναχωρήσει για τη Ρόδο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Πηγή >Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου>Δ.Τ. Αρ. Πρωτ. : 29

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.