Η κοπή της βασιλόπιτας της Ο.Δ.Σ. Α-Π, και του Συλλόγου Κασίων και Ροδίων στον Σ.Α.Ε.

%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%89%ce%bd-2017-panorama1Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, κόπηκαν φέτος οι βασιλόπιτες της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Α.-Π., του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων και της Ένωσης Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς, σε μια κοινή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, Σάββατο 4ης Φεβρουαρίου 2017.

%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%89%ce%bd-2017-panorama-3Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Κι αυτό οφείλεται στην αξιέπαινη προσπάθεια των Δ.Σ. των τριών σωματείων, τα οποία φρόντισαν η γιορτή αυτή να γίνει σε έναν κατάλληλο χώρο, όπως είναι η αίθουσα συνεστιάσεων του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, επί της 3ης Σεπτεμβρίου αρ. 56 στην Αθήνα, μάλιστα συνέβαλε η μετακίνηση με την συγκοινωνία των συμπατριωτών της παροικίας μας να είναι ευκολότερη.

%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%cf%89%ce%bd-2017-panorama-2Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Γάκης, οι πρόεδροι όλων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της παροικίας Αθήνας και Πειραιά, εκπρόσωποι κομμάτων και περιφερειακών οργανισμών, και πολλά μέλη τοπικών σωματείων, συγκεκριμένα: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλεξίου, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής  κ. Ρένα Δούρου, η κ. Τζένη Κρεμαστινού, σύζυγος του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Καθηγητή κ. Δ. Κρεμαστινού, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ κ. Μικές Στεφανίδης, ο πρόεδρος  και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ.κ. Πασχάλης Συρίγος και Φραγκίσκος Ράμφος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κ. Δημήτρης Καλλικάτζαρος και ο επίτιμος πρόεδρος κ. Αντώνης Κουντούρης, ο πρόεδρος της Δ.Ι.Λ.Ε κ. Μανώλης Γρύλλης,  ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων κ. Γιάννης Χαρτοφύλλης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ. Δημήτρης Ήσυχος, η πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αττικής κ. Νινέτα Μανούση, η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Σύμης κ. Δικαία Κατσιμπρή, ο κ. Γιώργος Τσαμπανάκης  εκπρόσωπος του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ.κ. Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου και Φίλιππος Καλλούδης, η πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κ. Λιάνα Μαυρή-Κορκόνδειλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ισμαηλίας κ. Γιώργος Μαρκουλής, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ.κ. Κατερίνα Βουρεξάκη (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Ηρακλείδου Σοφία (Χάλκη), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Γιάννης Βενέτος (Αστυπάλαια), Φίλιππος Πετρίδης (Σύμη) και Κύκκος Λουκάς (Καστελλόριζο), η κ. Ευδοκία Βουβάλη και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας Αρχιπέλαγος, ο κ. Ιάκωβος Κράτσης εκπρόσωπος του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων, ο κ. Κώστας Σαρίνας εκπρόσωπος του Πολιτιστικού και Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Καστελλορίζου, οι κ.κ. Μαριάνθη Μαρκουλή και Ισαβέλλα Οικονομίδου από την Ένωση Χαλκιτών και μέλη παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.

Γραπτά μηνύματα έστειλαν, ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Κασιακής καταγωγής, κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, η Δημοτική σύμβουλος Πειραιά κ. Ειρήνη Νταϊφά.

dscf0078Τη σύντομη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Φραγκούλη, ακολούθησε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας.

dscf0079Στη συνέχεια ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δ. Γάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας την αυγή του  2017, την οποία χαρακτήρισε ως  «Έτος Δωδεκανήσου».

dscf0087Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων από τον πρόεδρό του, κ. Γιάννη Ζαχαριάδη, ο οποίος κάλεσε τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Δ.Σ. Α.-Π. και πρόεδρο των Απανταχού Καρπαθίων, ιατρό κ. Γιάννη Καραϊτιανό, να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τον καρκίνο, ο οποίος μίλησε και για το μείζον ζήτημα της αιμοδοσίας, που αφορά όλους τους Δωδεκανησίους.

dscf0090dscf0092Τέλος έγινε η κοπή της πίτας της Ένωσης Ροδίων Αθηνών-Πειραιώς, από την πρόεδρο της, την κ. Μαρία Κοδρίνα, η οποία παρουσίασε και το νέο Δ.Σ. του σωματείου.

dscf0094Η 1η από κοινού εκδήλωση για το 2017, ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των καθιερωμένων φλουριών και δώρων, τα οποία ήταν προσφορές από μέλη του  Δ.Σ. του Συλλόγου Κασίων, της Ομοσπονδίας μας, της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, της Ένωσης Κώων και του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική και φαγητό, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.

dscf0099dscf0098Θεωρούμε αξιέπαινη την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για τον  συνεορτασμό των δύο συλλόγων Κάσου και Ρόδου, γιατί έδωσε την ευκαιρία στους συλλόγους δύο διαφορετικών νησιών και τα μέλη τους, να έρθουν πιο κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις για τα κοινά προβλήματα και θέματά τους. Ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες ενωτικές εκδηλώσεις.

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.