Συνάντηση Συμβ. Πολ. Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου με τον Μορφ. Ακόλουθο της Πρεσβείας της Λ.Δ. Κίνας στην Αθήνα

Κάρπαθος :  13-02-2017

Ο κ. Γ. Τσαμπανάκης με τον Μορφ. Ακόλουθο της Λ.Δ. Κίνας κ. Zhang Zhan

Ο κ. Γ. Τσαμπανάκης με τον Μορφ. Ακόλουθο της Λ.Δ. Κίνας κ. Zhan Zhang

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα, διερευνητική συνάντηση του Συμβούλου Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου κ. Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη και του Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Zhan Zhang, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας ανάμεσα στις δυο χώρες. Κατά τη συνάντηση, που έγινε με  πρωτοβουλία του κ. Τσαμπανάκη και με την ενθάρρυνση του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Γεωρ. Μηνατσή, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής κινεζικής μουσικής αντιπροσωπίας στην 9η Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με δοξάρι

Το αγαπητό στην Κίνα μουσικό όργανο erhu

Το αγαπητό στην Κίνα μουσικό όργανο erhu

που προγραμματίζεται να διοργανωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο ακριτικό μας νησί με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου και του Δήμου Κάσου. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Zhan Zhang υπήρξε κατά το παρελθόν και πριν αποφασίσει να ενταχθεί στο Διπλωματικό Σώμα της χώρας του, επαγγελματίας μουσικός του Erhu, εγχόρδου οργάνου με δοξάρι, που είναι εξαιρετικά αγαπητό στην Κίνα. Έδειξε μάλιστα ζωηρό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή κινέζων μουσικών στη φετινή Συνάντηση της Λύρας και εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί κατά το προσεχές διάστημα την Κάσο, ώστε να ενημερωθεί επιτοπίως για όσα αφορούν το όλο θέμα.

Είναι βέβαιο ότι, εφόσον όλα πάνε καλά, η συγκεκριμένη κίνηση ανοίγει άλλους ορίζοντες τόσο στον πολιτισμό της Κάσου, όσο και σε άλλους εξαιρετικά σοβαρούς τομείς που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τον τόπο μας.

Ευχόμαστε η ωραία προσπάθεια συνεργασίας να ευοδωθεί σύντομα με τον καλύτερο τρόπο για το καλό όλων των πλευρών.

Πηγή> Δ.Τ. >Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.