Ομιλία της Δημάρχου Κάσου κ. Μαρίας Σορώτου-Τσανάκη στον Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων

%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb-%ce%b4%ce%b7%ce%bc-%ce%ba-_panorama-2-cdscf0141-ccΜε την ευκαιρία της παραμονής της στην Αθήνα, η δήμαρχος Κάσου κ. Μαρία Σορώτου-Τσανάκη, πραγματοποίησε χθες βράδυ (22-2-2017) ομιλία στους συμπατριώτες της παροικίας Αθήνας και Πειραιά με θέμα τα πεπραγμένα του Δήμου κατά τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων της.

Μεταξύ πολλών άλλων που ειπώθηκαν στο εντευκτήριο του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, τα οποία αναφέρονται σε 16σέλιδο έντυπο, που διανεμήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, «Πεπραγμένα Δήμου 9ος 2014- 12ος 2015», η κ. δήμαρχος επικέντρωσε την ομιλία της στην σκληρή προσπάθεια που κάνει κάτω από δύσκολες συνθήκες όταν ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2014.

%cf%80%ce%b5%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-2017Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι γεωτρήσεις, που είχαν σπουδαίο αποτέλεσμα ως προς την ποιότητα, όσο και την ποιότητα του νερού. Η Κάσος στο θέμα αυτό, έχει πλέον περισσότερο διαθέσιμο νερό από όσο έχει η Νέα Υόρκη.

Κι’ όμως αυτή η μεγάλη προσπάθεια κινδύνεψε να χαθεί από τα τερτίπια της γραφειοκρατίας. Κινδύνεψε γιατί ο Δήμος Κάσου, δεν είχε ούτε έναν υπάλληλο και δεν του επιτρεπόταν να πληρώσει τη ΔΕΗ για τις αναγκαίες εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια η κ. δήμαρχος είπε ότι, σε πείσμα όλων των δυσκολιών, σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και να αναδείξουμε επιτέλους τη μοναδική σε αυταπάρνηση και ηρωισμό ιστορία του νησιού μας.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολα. Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους για πατριωτική ομοψυχία. Αν επί τέλους ομονοήσουμε, αν απομονώσουμε τους λίγους που θα θελήσουν να συνεχίσουν το καταστροφικό δρόμο της διαρκούς άρνησης, τότε το μέλλον του νησιού μας δεν θα είναι απλώς καλό, θα γίνει λαμπρό!».

dscf0151-ccΑκολούθως αναφέρθηκε στην κατάσταση του Δήμου. Από τις 22 αναγνωρισμένες οργανικές θέσεις, έμειναν μόνον δύο άτομα.. Στα έργα υποδομών και επιβίωσης. Στην υγεία. Στην προστασία σωματικής ακεραιότητας και περιουσίας των κατοίκων. Στο περιβάλλον και προστασία πολιτών. Στα έργα αγροτικών δρόμων, τον ΧΥΤΑ, στις Τεχνικές Εκθέσεις – Μελέτες έργων. Στην Παιδεία-Αθλητισμό-Πολιτισμό. Την ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα. Τον τουρισμό. Και, τέλος, κάποιες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον.

Μετά το πέρας την ομιλίας της δέχτηκε ερωτήσεις από συμπατριώτες.

Την ομιλία της κ. δημάρχου παρακολούθησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου (Ν.Δ.) κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την επαρχία Καρπάθου-Κάσου.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.